Evaluation of influence of holstein and czech fleckvied breed on composition and technological properties of milk during summer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193839" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00193839 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení vlivu holštýnského a českého strakatého plemene dojnic na obsahové složky a technologické vlastnosti mléka v letním období
Original language description
Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv českého strakatého a holštýnského plemene dojnic na obsahové složky a na technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Vzorky mléka pocházely ze dvou farem (AgroGen Říčany, a.s., Školní zemědělský podnik Žabčice) a byly odebírány jednou týdně v období 22 týdnů (od 5.5. 2011 do 29.9. 2011). Průměrné hodnoty mléčných parametrů u českého strakatého plemene (n = 22) byly následující: syřitelnost 189,77 sec, třída kvality sýřeniny 1,55, aktivní kyselost pH 6,63, titrační kyselost 6,88 °SH, obsah bílkovin 3,48 g.100g-1, obsah tuku 3,73 g.100g-1, obsah laktózy 4,83 g.100g-1 obsah tukuprosté sušiny 8,92 g.100g-1, hustota 1,0296 kg.l-1, obsah kaseinu 2,72 g.100g-1 a průměrná denní teplota ve stáji 18,70 ° C. Dále průměrné hodnoty zkoumaných parametrů u vzorků (n = 22) holštýnského plemene byly: syřitelnost 186,45 sec, třída kvality sýřeniny 1,68, aktivní kyselost pH 6,76, titrační kyselost 6,80 °SH, obsah bílkovin 3,24 g.100g-1, obsah tuku 3,75 g.100
Czech name
Zhodnocení vlivu holštýnského a českého strakatého plemene dojnic na obsahové složky a technologické vlastnosti mléka v letním období
Czech description
Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv českého strakatého a holštýnského plemene dojnic na obsahové složky a na technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka. Vzorky mléka pocházely ze dvou farem (AgroGen Říčany, a.s., Školní zemědělský podnik Žabčice) a byly odebírány jednou týdně v období 22 týdnů (od 5.5. 2011 do 29.9. 2011). Průměrné hodnoty mléčných parametrů u českého strakatého plemene (n = 22) byly následující: syřitelnost 189,77 sec, třída kvality sýřeniny 1,55, aktivní kyselost pH 6,63, titrační kyselost 6,88 °SH, obsah bílkovin 3,48 g.100g-1, obsah tuku 3,73 g.100g-1, obsah laktózy 4,83 g.100g-1 obsah tukuprosté sušiny 8,92 g.100g-1, hustota 1,0296 kg.l-1, obsah kaseinu 2,72 g.100g-1 a průměrná denní teplota ve stáji 18,70 ° C. Dále průměrné hodnoty zkoumaných parametrů u vzorků (n = 22) holštýnského plemene byly: syřitelnost 186,45 sec, třída kvality sýřeniny 1,68, aktivní kyselost pH 6,76, titrační kyselost 6,80 °SH, obsah bílkovin 3,24 g.100g-1, obsah tuku 3,75 g.100
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Animal Breeding 2013
ISBN
978-80-7375-666-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
217-222
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelu v Brně
Event date
Jan 10, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—