The quality of fish meat and the actual quality rating of fish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00198926" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00198926 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.
Original language description
Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb.
Czech name
Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.
Czech description
Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91C001" target="_blank" >QI91C001: The optimization of the intensive farming conditions of the salmonid fishes production in the Czech Republic conditions using Danish technology focused on the produced fish quality.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
ISBN
978-80-7375-705-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
19-20
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Feb 27, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—