All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality of fish meat and the actual quality rating of fish

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00198926" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00198926 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.

  • Original language description

    Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb.

  • Czech name

    Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.

  • Czech description

    Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GL - Fishery

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91C001" target="_blank" >QI91C001: The optimization of the intensive farming conditions of the salmonid fishes production in the Czech Republic conditions using Danish technology focused on the produced fish quality.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    19-20

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Feb 27, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article