Effect of cooling time on bulk milk samples composition in winter
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200204" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200204 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv doby chlazení na složení bazénového vzorku mléka v zimním období
Original language description
Mléko je obvykle chlazené nebo zmrazené kvůli zpomalení kažení. Chlazení syrového mléka, které není prodáno do dvou hodin, je definováno vyhláškou č. 289/2007 Sb. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv doby chlazení na obsahové složky bazénového vzorkumléka v zimních měsících. Bazénové vzorky mléka, použité pro tuto práci, pocházely ze Školního zemědělského podniku v Žabčicích (GPS49°0'51.786"N, 16°36'14.809"E), který se zabývá chovem holštýnského skotu. V průběhu 22 týdnů (od 13. 11. 2012 do 9. 4. 2013) byly jednou týdně, v rámci jednoho dne, odebrány bazénové vzorky mléka (n = 20), které představovaly ranní nádoj. Stanovení obsahových složek mléka (obsah bílkovin, tuku, laktózy a tukuprosté sušiny) bylo provedeno v laboratoři na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Mendelovy univerzity v Brně. Na základě analýzy bazénových vzorků nebyl zaznamenán ani u jednoho ze sledovaných parametrů statisticky průkazný vliv (P > 0,05) na změnu v zastoupení základních složek ve vzorcích mléka s prodl
Czech name
Vliv doby chlazení na složení bazénového vzorku mléka v zimním období
Czech description
Mléko je obvykle chlazené nebo zmrazené kvůli zpomalení kažení. Chlazení syrového mléka, které není prodáno do dvou hodin, je definováno vyhláškou č. 289/2007 Sb. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv doby chlazení na obsahové složky bazénového vzorkumléka v zimních měsících. Bazénové vzorky mléka, použité pro tuto práci, pocházely ze Školního zemědělského podniku v Žabčicích (GPS49°0'51.786"N, 16°36'14.809"E), který se zabývá chovem holštýnského skotu. V průběhu 22 týdnů (od 13. 11. 2012 do 9. 4. 2013) byly jednou týdně, v rámci jednoho dne, odebrány bazénové vzorky mléka (n = 20), které představovaly ranní nádoj. Stanovení obsahových složek mléka (obsah bílkovin, tuku, laktózy a tukuprosté sušiny) bylo provedeno v laboratoři na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Mendelovy univerzity v Brně. Na základě analýzy bazénových vzorků nebyl zaznamenán ani u jednoho ze sledovaných parametrů statisticky průkazný vliv (P > 0,05) na změnu v zastoupení základních složek ve vzorcích mléka s prodl
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
ISBN
978-80-7375-755-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
68-71
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 16, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—