All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of cooling time on bulk milk samples composition in winter

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200204" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200204 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv doby chlazení na složení bazénového vzorku mléka v zimním období

  • Original language description

    Mléko je obvykle chlazené nebo zmrazené kvůli zpomalení kažení. Chlazení syrového mléka, které není prodáno do dvou hodin, je definováno vyhláškou č. 289/2007 Sb. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv doby chlazení na obsahové složky bazénového vzorkumléka v zimních měsících. Bazénové vzorky mléka, použité pro tuto práci, pocházely ze Školního zemědělského podniku v Žabčicích (GPS49°0'51.786"N, 16°36'14.809"E), který se zabývá chovem holštýnského skotu. V průběhu 22 týdnů (od 13. 11. 2012 do 9. 4. 2013) byly jednou týdně, v rámci jednoho dne, odebrány bazénové vzorky mléka (n = 20), které představovaly ranní nádoj. Stanovení obsahových složek mléka (obsah bílkovin, tuku, laktózy a tukuprosté sušiny) bylo provedeno v laboratoři na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Mendelovy univerzity v Brně. Na základě analýzy bazénových vzorků nebyl zaznamenán ani u jednoho ze sledovaných parametrů statisticky průkazný vliv (P > 0,05) na změnu v zastoupení základních složek ve vzorcích mléka s prodl

  • Czech name

    Vliv doby chlazení na složení bazénového vzorku mléka v zimním období

  • Czech description

    Mléko je obvykle chlazené nebo zmrazené kvůli zpomalení kažení. Chlazení syrového mléka, které není prodáno do dvou hodin, je definováno vyhláškou č. 289/2007 Sb. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv doby chlazení na obsahové složky bazénového vzorkumléka v zimních měsících. Bazénové vzorky mléka, použité pro tuto práci, pocházely ze Školního zemědělského podniku v Žabčicích (GPS49°0'51.786"N, 16°36'14.809"E), který se zabývá chovem holštýnského skotu. V průběhu 22 týdnů (od 13. 11. 2012 do 9. 4. 2013) byly jednou týdně, v rámci jednoho dne, odebrány bazénové vzorky mléka (n = 20), které představovaly ranní nádoj. Stanovení obsahových složek mléka (obsah bílkovin, tuku, laktózy a tukuprosté sušiny) bylo provedeno v laboratoři na Ústavu chovu a šlechtění zvířat Mendelovy univerzity v Brně. Na základě analýzy bazénových vzorků nebyl zaznamenán ani u jednoho ze sledovaných parametrů statisticky průkazný vliv (P > 0,05) na změnu v zastoupení základních složek ve vzorcích mléka s prodl

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.

  • ISBN

    978-80-7375-755-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    68-71

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    May 16, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article