Effect of feeding yeast culture on blood serum cattle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00203917" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00203917 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu
Original language description
Do našeho experimentu bylo zařazeno 16 plemenic Českého strakatého skotu a jejich telata. Cílem pokusného sledování bylo zhodnotit vliv zkrmování kvasinkové kultury na obsah sérových Ig G plemenic zařazených do experimentu a dále porovnat s Ig G v séru telat. Odběry krve u plemenic byly provedeny cca 23 dní před porodem a den po porodu. Telatům byla krev odebrána 3. -- 5. den po narození. U plemenic v kontrolní skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,4 - 11,06 g/l Ig G a 12,9 - 11,14 g/lIg G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,3 - 9,92 g/l Ig G. U plemenic v pokusné skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,5 - 9,20 g/l Ig G a 20,4 - 9,87 g/l Ig G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,4 - 7,32 g/l Ig G. Výsledky byly statisticky zpracovány v programu Microsoft Excel a Statistika 10.0.
Czech name
Vliv zkrmování kvasinkové kultury na krevní sérum u skotu
Czech description
Do našeho experimentu bylo zařazeno 16 plemenic Českého strakatého skotu a jejich telata. Cílem pokusného sledování bylo zhodnotit vliv zkrmování kvasinkové kultury na obsah sérových Ig G plemenic zařazených do experimentu a dále porovnat s Ig G v séru telat. Odběry krve u plemenic byly provedeny cca 23 dní před porodem a den po porodu. Telatům byla krev odebrána 3. -- 5. den po narození. U plemenic v kontrolní skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,4 - 11,06 g/l Ig G a 12,9 - 11,14 g/lIg G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,3 - 9,92 g/l Ig G. U plemenic v pokusné skupině byly naměřeny hodnoty postupně podle odběrů 14,5 - 9,20 g/l Ig G a 20,4 - 9,87 g/l Ig G. U jejich telat byla naměřena hodnota 12,4 - 7,32 g/l Ig G. Výsledky byly statisticky zpracovány v programu Microsoft Excel a Statistika 10.0.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
X. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0365-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
139-142
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—