All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial Effects of Cinnamomum Zeylanicum on Microbiological Quality of Whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00217857" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00217857 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální účinky Cinnamomum zeylanicum na mikrobiologickou kvalitu syrovátky

  • Original language description

    Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt v mlékárenském průmyslu při výrobě sýrů, tvarohů a kaseinátů. Bez následného ošetření je díky svému pH a obsahu hlavních složek vhodným substrátem pro mikroorganismy. V poslední době je věnována zvýšená pozornost přírodním konzervantům -- bioaktivním látkám z rostlin, které by mohly zlepšit i mikrobiologickou jakost a stabilitu syrovátky. V této práci byl zkoumán vliv přídavku esenciálního oleje kůry skořicovníku cejlonského na mikrobiologickou kvalitu syrovátky. Došlo k potlačení růstu několika skupin mikroorganismů. Bylo zjištěno, že skořice má prokazatelné inhibiční účinky. Zřejmě by tedy bylo možné ji použít jako přírodní konzervační činidlo pro zlepšení mikrobiologické jakosti syrovátky.

  • Czech name

    Antimikrobiální účinky Cinnamomum zeylanicum na mikrobiologickou kvalitu syrovátky

  • Czech description

    Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt v mlékárenském průmyslu při výrobě sýrů, tvarohů a kaseinátů. Bez následného ošetření je díky svému pH a obsahu hlavních složek vhodným substrátem pro mikroorganismy. V poslední době je věnována zvýšená pozornost přírodním konzervantům -- bioaktivním látkám z rostlin, které by mohly zlepšit i mikrobiologickou jakost a stabilitu syrovátky. V této práci byl zkoumán vliv přídavku esenciálního oleje kůry skořicovníku cejlonského na mikrobiologickou kvalitu syrovátky. Došlo k potlačení růstu několika skupin mikroorganismů. Bylo zjištěno, že skořice má prokazatelné inhibiční účinky. Zřejmě by tedy bylo možné ji použít jako přírodní konzervační činidlo pro zlepšení mikrobiologické jakosti syrovátky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XI.

  • ISBN

    978-80-7375-970-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1,613 00 Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    May 15, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article