Antimicrobial activity of Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia and Thymus vulgaris essential oils against microorganisms isolated from goat whey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00216532" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00216532 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům izolovaných z kozí syrovátky
Original language description
V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům, které byly izolovány z kozí syrovátky. Nejprve byly izolovány bakterie - skupina gramnegativních nbakterií a enterokoky. Ty byly následně identifikovány pomocí biochemických testů. Identifikovány byly čtyři gramnegativní bakterie (Raoultella terrigena, Hafnia alvei, Escherichia hermanii, Aeromonas hydrophila) a tři enterokoky (Enterococcus faecium, E. solitarius, E. sulfureus). Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů byla zkoumána ve třech koncentracích (0,1, 1 a 10 %) zřeďovací metodou. Do TSB (Trypton Soy Broth, Biokar Diagnostics, Francie) bylo napipetováno příslušné množství bakteriální suspenze a esenciálních olejů. Během 24 hodin kultivace při 30 °C byla měřena absorbance. Citlivější k účinkům esenciálních olejů byly enterokoky, nejcitlivější byl Enterococcus faecium.
Czech name
Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům izolovaných z kozí syrovátky
Czech description
V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům, které byly izolovány z kozí syrovátky. Nejprve byly izolovány bakterie - skupina gramnegativních nbakterií a enterokoky. Ty byly následně identifikovány pomocí biochemických testů. Identifikovány byly čtyři gramnegativní bakterie (Raoultella terrigena, Hafnia alvei, Escherichia hermanii, Aeromonas hydrophila) a tři enterokoky (Enterococcus faecium, E. solitarius, E. sulfureus). Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů byla zkoumána ve třech koncentracích (0,1, 1 a 10 %) zřeďovací metodou. Do TSB (Trypton Soy Broth, Biokar Diagnostics, Francie) bylo napipetováno příslušné množství bakteriální suspenze a esenciálních olejů. Během 24 hodin kultivace při 30 °C byla měřena absorbance. Citlivější k účinkům esenciálních olejů byly enterokoky, nejcitlivější byl Enterococcus faecium.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Mar 5, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—