All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial activity of Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia and Thymus vulgaris essential oils against microorganisms isolated from goat whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00216532" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00216532 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům izolovaných z kozí syrovátky

  • Original language description

    V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům, které byly izolovány z kozí syrovátky. Nejprve byly izolovány bakterie - skupina gramnegativních nbakterií a enterokoky. Ty byly následně identifikovány pomocí biochemických testů. Identifikovány byly čtyři gramnegativní bakterie (Raoultella terrigena, Hafnia alvei, Escherichia hermanii, Aeromonas hydrophila) a tři enterokoky (Enterococcus faecium, E. solitarius, E. sulfureus). Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů byla zkoumána ve třech koncentracích (0,1, 1 a 10 %) zřeďovací metodou. Do TSB (Trypton Soy Broth, Biokar Diagnostics, Francie) bylo napipetováno příslušné množství bakteriální suspenze a esenciálních olejů. Během 24 hodin kultivace při 30 °C byla měřena absorbance. Citlivější k účinkům esenciálních olejů byly enterokoky, nejcitlivější byl Enterococcus faecium.

  • Czech name

    Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula x intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům izolovaných z kozí syrovátky

  • Czech description

    V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálních olejů Cinnamomum zeylanicum, Lavandula intermedia a Thymus vulgaris vůči mikroorganismům, které byly izolovány z kozí syrovátky. Nejprve byly izolovány bakterie - skupina gramnegativních nbakterií a enterokoky. Ty byly následně identifikovány pomocí biochemických testů. Identifikovány byly čtyři gramnegativní bakterie (Raoultella terrigena, Hafnia alvei, Escherichia hermanii, Aeromonas hydrophila) a tři enterokoky (Enterococcus faecium, E. solitarius, E. sulfureus). Antimikrobiální aktivita esenciálních olejů byla zkoumána ve třech koncentracích (0,1, 1 a 10 %) zřeďovací metodou. Do TSB (Trypton Soy Broth, Biokar Diagnostics, Francie) bylo napipetováno příslušné množství bakteriální suspenze a esenciálních olejů. Během 24 hodin kultivace při 30 °C byla měřena absorbance. Citlivější k účinkům esenciálních olejů byly enterokoky, nejcitlivější byl Enterococcus faecium.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014

  • ISBN

    978-80-7375-944-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Mar 5, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article