All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial effects of lavender essential oil on microorganisms contained in goat whey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00229853" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00229853 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobiální účinky levandulové silice na mikroorganismy obsažené v kozí syrovátce

  • Original language description

    V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálního oleje lavandinu 'Grosso'. Lavandin (Lavandula x intermedia) je křížencem Lavandula angustifolia Mill. a Lavandula latifolia. Lavandin je pěstován především pro získávání esenciálního oleje. Jeho výtěžek může být až pětkrát vyšší než u Lavandula angustifolia. Antimikrobiální aktivita byla testována vůči mikroorganismům obsaženým v kozí syrovátce. Po přídavku lavandinového esenciálního oleje byla syrovátka skladována při chladničkové teplotě a dynamika vývoje mikrobiálního společnstva byla sledována po dobu čtyř týdnů. Byly zjišťovány následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, enterokoky, aerobní a anaerobní termorezistentní mikroorganismy a psychrotrofní mikroorganismy. Následně byly ze syrovátky izolovány enterokoky a koliformní bakterie, které byly identifikovány pomocí biochemických testů. Na těchto bakteriích byla zkoumána antimikrobiální aktivita esenciálního oleje pomocí d

  • Czech name

    Antimikrobiální účinky levandulové silice na mikroorganismy obsažené v kozí syrovátce

  • Czech description

    V této práci byla testována antimikrobiální aktivita esenciálního oleje lavandinu 'Grosso'. Lavandin (Lavandula x intermedia) je křížencem Lavandula angustifolia Mill. a Lavandula latifolia. Lavandin je pěstován především pro získávání esenciálního oleje. Jeho výtěžek může být až pětkrát vyšší než u Lavandula angustifolia. Antimikrobiální aktivita byla testována vůči mikroorganismům obsaženým v kozí syrovátce. Po přídavku lavandinového esenciálního oleje byla syrovátka skladována při chladničkové teplotě a dynamika vývoje mikrobiálního společnstva byla sledována po dobu čtyř týdnů. Byly zjišťovány následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, enterokoky, aerobní a anaerobní termorezistentní mikroorganismy a psychrotrofní mikroorganismy. Následně byly ze syrovátky izolovány enterokoky a koliformní bakterie, které byly identifikovány pomocí biochemických testů. Na těchto bakteriích byla zkoumána antimikrobiální aktivita esenciálního oleje pomocí d

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Technická 5, 166 28 Praha 6

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article