Baking experiments of wheat flour added color wheat bran
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228180" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00228180 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
Original language description
Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrubodrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.
Czech name
Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic
Czech description
Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrubodrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
62
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
481-484
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—