All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Baking experiments of wheat flour added color wheat bran

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228180" target="_blank" >RIV/62156489:43210/14:00228180 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic

  • Original language description

    Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrubodrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.

  • Czech name

    Pekařské pokusy z pšeničné mouky s přídavkem otrub barevných pšenic

  • Czech description

    Byly porovnány pekařské výrobky vyrobené z pšeničné mouky vymleté ze zrna odrůdy Mulan s přídavkem otrub 5, 10, 15 a 20 % z barevných pšenic odrůd Skorpion a Rosso. U pekařských výrobků byly hodnoceny: výtěžnost těsta a pečiva, ztráta pečením, měrný objem a tvar pečiva (výška/průměr). Nejvyšší výtěžnost pečiva byla zjištěna u výrobků s vyšším procentem otrub (143 a 149 g/100 g mouky) a nejvyšší měrný objem (253 a 264 ml/100 g pečiva) u výrobků s přídavkem 5 % otrub. Senzorickým hodnocením byly lépe hodnoceny vzorky s přídavkem otrub odrůdy Skorpion. Chuť pečiva byla u všech přídavků otrub odrůdy Skorpion hodnocena lépe než standard (P<0.05). Statisticky významné rozdíly (P<0.05) v celkovém dojmu byly zjištěny mezi standardem a přídavkem 10 a 15 % otrubodrůdy Skorpion a 10 % otrub odrůdy Rosso.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    62

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    481-484

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database