Determination of chemical forms of mercury in pangasius (Pangasius hypophthalmus)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906314" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906314 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)
Original language description
Pangas spodnoooký (Pangasius hypophthalmus) patří na českém trhu mezi často vyhledávané ryby, díky malému množství kostí a absenci typického rybího zápachu. Kvůli původu této sladkovodní ryby se však objevují spekulace ohledně její zdravotní nezávadnostia bezpečnosti její konzumace. Mezi nejnebezpečnější kontaminanty patří rtuť, která se do životního prostředí dostává jak vlivem antropogenní činnosti, tak z přírodních zdrojů.
Czech name
Stanovení chemických forem rtuti v pangasu spodnookém (Pangasius hypophthalmus)
Czech description
Pangas spodnoooký (Pangasius hypophthalmus) patří na českém trhu mezi často vyhledávané ryby, díky malému množství kostí a absenci typického rybího zápachu. Kvůli původu této sladkovodní ryby se však objevují spekulace ohledně její zdravotní nezávadnostia bezpečnosti její konzumace. Mezi nejnebezpečnější kontaminanty patří rtuť, která se do životního prostředí dostává jak vlivem antropogenní činnosti, tak z přírodních zdrojů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-86909-11-0
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
187-189
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 25, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—