All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The possibilities of whey processing into food using preservation methods using active plant substances

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908205" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908205 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin

  • Original language description

    Dlouhodobými mikrobiologickými analýzami (ověřeno opakováním) byl potvrzen antimikrobiální vliv skořicového a anýzového výluhu. Byly vyvinuty dva výrobky - pevné a tekuté konzistence pro potřeby faremního zpracování syrovátky). Receptura proto byla inovována tak, aby odbourala tyto případné nedostatky a úskalí (slanost, konzistence, údržnost) a vznikl tak PUV 2015-30666 Syromelka. Nápoje kombinovaly využití výluhů k prodloužení doby použitelnosti i požadavky na vysokou senzorickou jakost. Vznikly tak PUV 2015-30664 Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky a PUV 2015-30665 Ochucený syrovátkový nápoj.

  • Czech name

    Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin

  • Czech description

    Dlouhodobými mikrobiologickými analýzami (ověřeno opakováním) byl potvrzen antimikrobiální vliv skořicového a anýzového výluhu. Byly vyvinuty dva výrobky - pevné a tekuté konzistence pro potřeby faremního zpracování syrovátky). Receptura proto byla inovována tak, aby odbourala tyto případné nedostatky a úskalí (slanost, konzistence, údržnost) a vznikl tak PUV 2015-30666 Syromelka. Nápoje kombinovaly využití výluhů k prodloužení doby použitelnosti i požadavky na vysokou senzorickou jakost. Vznikly tak PUV 2015-30664 Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky a PUV 2015-30665 Ochucený syrovátkový nápoj.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XII.

  • ISBN

    978-80-7509-254-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    56-58

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 14, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article