The possibilities of whey processing into food using preservation methods using active plant substances
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908205" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908205 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin
Original language description
Dlouhodobými mikrobiologickými analýzami (ověřeno opakováním) byl potvrzen antimikrobiální vliv skořicového a anýzového výluhu. Byly vyvinuty dva výrobky - pevné a tekuté konzistence pro potřeby faremního zpracování syrovátky). Receptura proto byla inovována tak, aby odbourala tyto případné nedostatky a úskalí (slanost, konzistence, údržnost) a vznikl tak PUV 2015-30666 Syromelka. Nápoje kombinovaly využití výluhů k prodloužení doby použitelnosti i požadavky na vysokou senzorickou jakost. Vznikly tak PUV 2015-30664 Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky a PUV 2015-30665 Ochucený syrovátkový nápoj.
Czech name
Možnosti zpracování syrovátky do potravin za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin
Czech description
Dlouhodobými mikrobiologickými analýzami (ověřeno opakováním) byl potvrzen antimikrobiální vliv skořicového a anýzového výluhu. Byly vyvinuty dva výrobky - pevné a tekuté konzistence pro potřeby faremního zpracování syrovátky). Receptura proto byla inovována tak, aby odbourala tyto případné nedostatky a úskalí (slanost, konzistence, údržnost) a vznikl tak PUV 2015-30666 Syromelka. Nápoje kombinovaly využití výluhů k prodloužení doby použitelnosti i požadavky na vysokou senzorickou jakost. Vznikly tak PUV 2015-30664 Nealkoholický míchaný nápoj z kozí syrovátky a PUV 2015-30665 Ochucený syrovátkový nápoj.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XII.
ISBN
978-80-7509-254-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
56-58
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 14, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—