All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of storage time on colour of Japanese quail egg parts

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43908984" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43908984 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1" target="_blank" >http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv délky skladování na barvu vaječných obsahů křepelčích vajec

  • Original language description

    Křepelčí vejce tvoří v poslední době velmi zajímavou alternativu k vejci slepičímu. Stejně tak jak u slepičích vajec posuzuje spotřebitel barvu vaječných obsahů (hlavně žloutku), tak i u křepelčích vajec je to jedním z důležitých znaků. Pro hodnocení barvy vaječných obsahů byl využit spektrofotometr Konica Minolta CM-3500d. Sledovanými parametry byla světlost L* (D65) a barevné souřadnice a* (D65) a b*(D65). Z výsledků byla vyjádřena INCREMENT E*ab, dle které se dá posoudit barevná změna a popisuje pohled spotřebitele. V průběhu skladování došlo ke statisticky průkazné změně barvy u všech vaječných obsahů. Nejméně proměnná hodnota byla na souřadnici a*(D65). Největší změny byly ve světlosti L* (D65) daných vzorků, kdy výsledky byly statisticky průkazné na hladině významnosti P < 0,05. Při posouzení celkové změny došlo k postřehnutelné změně v průběhu skladování.

  • Czech name

    Vliv délky skladování na barvu vaječných obsahů křepelčích vajec

  • Czech description

    Křepelčí vejce tvoří v poslední době velmi zajímavou alternativu k vejci slepičímu. Stejně tak jak u slepičích vajec posuzuje spotřebitel barvu vaječných obsahů (hlavně žloutku), tak i u křepelčích vajec je to jedním z důležitých znaků. Pro hodnocení barvy vaječných obsahů byl využit spektrofotometr Konica Minolta CM-3500d. Sledovanými parametry byla světlost L* (D65) a barevné souřadnice a* (D65) a b*(D65). Z výsledků byla vyjádřena INCREMENT E*ab, dle které se dá posoudit barevná změna a popisuje pohled spotřebitele. V průběhu skladování došlo ke statisticky průkazné změně barvy u všech vaječných obsahů. Nejméně proměnná hodnota byla na souřadnici a*(D65). Největší změny byly ve světlosti L* (D65) daných vzorků, kdy výsledky byly statisticky průkazné na hladině významnosti P < 0,05. Při posouzení celkové změny došlo k postřehnutelné změně v průběhu skladování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-405-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    244-250

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 9, 2016

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article