All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The determination of proteins content in hen and quail eggs using Biuret method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909006" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909006 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1" target="_blank" >http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení množství proteinů ve slepičích a křepelčích vejcích pomocí Biuretovy metody

  • Original language description

    Určení množství proteinů je kritickým krokem vanalýze bílkovin. Pro kvantitativní analýzu bílkovin, jak v chemických a biochemických laboratořích, tak i v lékařství a potravinářství se využívá UV/VIS spektroskopie. Tato studie srovnává Biuretovou metodu, Lowryho metodu a Bradfordovu metodu při stanovení obsahu bílkovin ve slepičích vejcích. Biuretova metoda byla zvolena jako nejvhodnější, a to díky rychlosti a přesnosti provedení. Tato metoda byla použita na stanovení obsahu bílkovin ve slepičích a křepelčích vejcích. Nejvyšší obsah bílkovin byl analyzován ve slepičích vejcích (bílek = 158,7 +- 28,17 g.l-1; žloutek = 174,7+- 32,77 g.l-1). Co se týkalo obsahu bílkovin v bílku a žloutku, byl na začátku sladovací doby vyšší obsah bílkovin ve žloutku a po 8. dni skladování došlo k difuzi bílkovin ze žloutku do bílku. Tedy vyšší obsah bílkovin po 57 dnech skladování byl zjištěn v bílku.

  • Czech name

    Stanovení množství proteinů ve slepičích a křepelčích vejcích pomocí Biuretovy metody

  • Czech description

    Určení množství proteinů je kritickým krokem vanalýze bílkovin. Pro kvantitativní analýzu bílkovin, jak v chemických a biochemických laboratořích, tak i v lékařství a potravinářství se využívá UV/VIS spektroskopie. Tato studie srovnává Biuretovou metodu, Lowryho metodu a Bradfordovu metodu při stanovení obsahu bílkovin ve slepičích vejcích. Biuretova metoda byla zvolena jako nejvhodnější, a to díky rychlosti a přesnosti provedení. Tato metoda byla použita na stanovení obsahu bílkovin ve slepičích a křepelčích vejcích. Nejvyšší obsah bílkovin byl analyzován ve slepičích vejcích (bílek = 158,7 +- 28,17 g.l-1; žloutek = 174,7+- 32,77 g.l-1). Co se týkalo obsahu bílkovin v bílku a žloutku, byl na začátku sladovací doby vyšší obsah bílkovin ve žloutku a po 8. dni skladování došlo k difuzi bílkovin ze žloutku do bílku. Tedy vyšší obsah bílkovin po 57 dnech skladování byl zjištěn v bílku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-405-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    295-302

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 9, 2016

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article