All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of feeding on meat quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909154" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909154 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovlivňování jakosti masa krmivem

  • Original language description

    Náhrada složek krmiv nesmí ovlivnit zdravotní stav zvířat nebo člověka jako konzumenta. Nejen potraviny, ale i krmiva uváděná na trh, musí splňovat vysoké požadavky na bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Pro oba, jak pro člověka, tak i pro zvíře, je nutné zajistit dostatečné množství energie z krmiva a všechny nezbytné látky pro jeho růst a vývin. Je tedy sledován nejen příjem krmiva, přírůstek, výtěžnost masa, ale také organoleptické parametry. V některých studiích jsou popisovány průkazné rozdíly v barvě, textuře nebo vůni a chuti. Zásadní tezí ovšem je, aby nebyl výsledný produkt negativně ovlivněn i po stránce senzorické.

  • Czech name

    Ovlivňování jakosti masa krmivem

  • Czech description

    Náhrada složek krmiv nesmí ovlivnit zdravotní stav zvířat nebo člověka jako konzumenta. Nejen potraviny, ale i krmiva uváděná na trh, musí splňovat vysoké požadavky na bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Pro oba, jak pro člověka, tak i pro zvíře, je nutné zajistit dostatečné množství energie z krmiva a všechny nezbytné látky pro jeho růst a vývin. Je tedy sledován nejen příjem krmiva, přírůstek, výtěžnost masa, ale také organoleptické parametry. V některých studiích jsou popisovány průkazné rozdíly v barvě, textuře nebo vůni a chuti. Zásadní tezí ovšem je, aby nebyl výsledný produkt negativně ovlivněn i po stránce senzorické.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    22-28

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database