All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Feed safety in relation to food safety

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881273" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881273 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2024/10/Sbornik_2024_VVVZ.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2024/10/Sbornik_2024_VVVZ.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bezpečnost krmiv v návaznosti na bezpečnost potravin

  • Original language description

    Základním předpokladem kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu, určených pro lidskou populaci, je zachování zdraví potravinových zvířat. Obdobně jako ve výživě humánní, mění se i koncepce výživy potravinových zvířat. V minulosti byla považována za přiměřenou výživa adekvátní, v současnosti je za prioritní považována výživa optimální. Optimální výživa potravinových zvířat naznačuje, že krmivo musí být posuzováno nejen ve vztahu k jeho vlastnostem nutričním, ale také ve vztahu k jeho schopnosti podpory zdraví zvířat a jejich ochrany před onemocněním v návaznosti na produkci bezpečných potravin. Vedle podpory zdraví zvířat, je třeba uvažovat i o úloze výživy při produkci funkčních animálních potravin určených pro výživu lidské populace tak, aby animální produkty aktivně přispívaly k rozvoji zdraví lidské populace.

  • Czech name

    Bezpečnost krmiv v návaznosti na bezpečnost potravin

  • Czech description

    Základním předpokladem kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu, určených pro lidskou populaci, je zachování zdraví potravinových zvířat. Obdobně jako ve výživě humánní, mění se i koncepce výživy potravinových zvířat. V minulosti byla považována za přiměřenou výživa adekvátní, v současnosti je za prioritní považována výživa optimální. Optimální výživa potravinových zvířat naznačuje, že krmivo musí být posuzováno nejen ve vztahu k jeho vlastnostem nutričním, ale také ve vztahu k jeho schopnosti podpory zdraví zvířat a jejich ochrany před onemocněním v návaznosti na produkci bezpečných potravin. Vedle podpory zdraví zvířat, je třeba uvažovat i o úloze výživy při produkci funkčních animálních potravin určených pro výživu lidské populace tak, aby animální produkty aktivně přispívaly k rozvoji zdraví lidské populace.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální poznatky ve výživě a zdraví zvířat a bezpečnosti produktů 2024: sborník z konference

  • ISBN

    978-80-7403-318-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    23-26

  • Publisher name

    Výzkumný ústav živočišné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Oct 10, 2024

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article