All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Polymorphisms UASMS2 in Leptin Gene on the Amount of Intramuscular Fat in Beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909417" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909417 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv polymorfismu UASMS2 v genu leptin na obsah intramuskulárního tuku v hovězím mase

  • Original language description

    Současným trendem v produkci hovězího masa je zlepšování kvality. Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory, např. genetickým pozadím, věkem, výživou, pohlavím, plemenem, okolním prostředím, typem ustájení, atd. Jedním ze sledovaných faktorů kvality hovězího masa je i ukládání intramuskulárního tuku a mramorování. Mramorování má vliv na šťavnatost, křehkost a chuť masa. Tato práce se zabývá vlivem polymorfismu v genu leptin na ukládání intramuskulárního tuku a na mramorování v hovězím mase. Studie byla provedena na 170krevních vzorcích býků, kříženců plemene Český strakatý skot. Pro určení genotypů byla použita metoda sekvenování. Na základě asociační analýzy byly zjištěny hodnoty průkaznosti mezi genotypy CC - CT 0,5841, CC - CT 0,5337, CT - TT 0,6186. U žádného genotypu nebyl zjištěn průkazný vliv (P>0,05) na ukládání intramuskulárního tuku.

  • Czech name

    Vliv polymorfismu UASMS2 v genu leptin na obsah intramuskulárního tuku v hovězím mase

  • Czech description

    Současným trendem v produkci hovězího masa je zlepšování kvality. Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory, např. genetickým pozadím, věkem, výživou, pohlavím, plemenem, okolním prostředím, typem ustájení, atd. Jedním ze sledovaných faktorů kvality hovězího masa je i ukládání intramuskulárního tuku a mramorování. Mramorování má vliv na šťavnatost, křehkost a chuť masa. Tato práce se zabývá vlivem polymorfismu v genu leptin na ukládání intramuskulárního tuku a na mramorování v hovězím mase. Studie byla provedena na 170krevních vzorcích býků, kříženců plemene Český strakatý skot. Pro určení genotypů byla použita metoda sekvenování. Na základě asociační analýzy byly zjištěny hodnoty průkaznosti mezi genotypy CC - CT 0,5841, CC - CT 0,5337, CT - TT 0,6186. U žádného genotypu nebyl zjištěn průkazný vliv (P>0,05) na ukládání intramuskulárního tuku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: Central european institute of technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Animal Breeding 2016

  • ISBN

    978-80-7509-393-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    31-37

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 10, 2016

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article