All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Total polyphenols and chlorogenic acid in samples of green and roasted coffee

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909896" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909896 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy

  • Original language description

    Byl hodnocen celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy. Nejméně naměřených polyfenolických látek bylo detekováno u kávy zelené 196 mg/100 ml šálku kávy (7g). Pražená káva dosahovala hodnot kolem 300 mg/100 ml. Nejvyšší obsah kyseliny chlorogenové byl zjištěn u vzorků zelené kávy v průměru 200 mg/ 100 ml šálku kávy (7g). V obsahu polyfenolických látek i kyseliny chlorogenové byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kávou zelenou a praženou (P<0,05). Senzorickým hodnocením bylo sledováno 7 deskriptorů. Lepší celkový dojem byl zjištěn u vzorků pražené kávy.

  • Czech name

    Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy

  • Czech description

    Byl hodnocen celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy. Nejméně naměřených polyfenolických látek bylo detekováno u kávy zelené 196 mg/100 ml šálku kávy (7g). Pražená káva dosahovala hodnot kolem 300 mg/100 ml. Nejvyšší obsah kyseliny chlorogenové byl zjištěn u vzorků zelené kávy v průměru 200 mg/ 100 ml šálku kávy (7g). V obsahu polyfenolických látek i kyseliny chlorogenové byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kávou zelenou a praženou (P<0,05). Senzorickým hodnocením bylo sledováno 7 deskriptorů. Lepší celkový dojem byl zjištěn u vzorků pražené kávy.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    123-128

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database