Total polyphenols and chlorogenic acid in samples of green and roasted coffee
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909896" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909896 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy
Original language description
Byl hodnocen celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy. Nejméně naměřených polyfenolických látek bylo detekováno u kávy zelené 196 mg/100 ml šálku kávy (7g). Pražená káva dosahovala hodnot kolem 300 mg/100 ml. Nejvyšší obsah kyseliny chlorogenové byl zjištěn u vzorků zelené kávy v průměru 200 mg/ 100 ml šálku kávy (7g). V obsahu polyfenolických látek i kyseliny chlorogenové byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kávou zelenou a praženou (P<0,05). Senzorickým hodnocením bylo sledováno 7 deskriptorů. Lepší celkový dojem byl zjištěn u vzorků pražené kávy.
Czech name
Celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy
Czech description
Byl hodnocen celkový obsah polyfenolických látek a kyseliny chlorogenové ve vzorcích zelené a pražené kávy. Nejméně naměřených polyfenolických látek bylo detekováno u kávy zelené 196 mg/100 ml šálku kávy (7g). Pražená káva dosahovala hodnot kolem 300 mg/100 ml. Nejvyšší obsah kyseliny chlorogenové byl zjištěn u vzorků zelené kávy v průměru 200 mg/ 100 ml šálku kávy (7g). V obsahu polyfenolických látek i kyseliny chlorogenové byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kávou zelenou a praženou (P<0,05). Senzorickým hodnocením bylo sledováno 7 deskriptorů. Lepší celkový dojem byl zjištěn u vzorků pražené kávy.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
123-128
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—