Preservation chop the whole plant corn silage in micro containers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43911086" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43911086 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Konzervace získané řezanky energetické kukuřice v mikrosilážních nádobách
Original language description
Předmětem výzkumu bylo stanovení výživné a chemické hodnoty tří energetických odrůd kukuřice s odlišným číslem FAO před sklizní a výsledných modelových siláží. Současně byl posouzen vliv přídavku silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu. V rámci základních krmivářských analýz byl stanoven obsah sušiny, obsah organických živin (dusíkaté látky, tuk, vláknina, frakce ADF a NDF a obsah škrobu), dále obsah popelovin. Současně byla provedena in vitro stravitelnost organické hmoty. Z odebraných mikrosiláží byla založeny pokusná sledování v experimentálních fermentorech vždy ve dvojici a v 30-ti denních intervalech byly odebírány vzorky za účelem stanovení produkce bioplynu.
Czech name
Konzervace získané řezanky energetické kukuřice v mikrosilážních nádobách
Czech description
Předmětem výzkumu bylo stanovení výživné a chemické hodnoty tří energetických odrůd kukuřice s odlišným číslem FAO před sklizní a výsledných modelových siláží. Současně byl posouzen vliv přídavku silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu. V rámci základních krmivářských analýz byl stanoven obsah sušiny, obsah organických živin (dusíkaté látky, tuk, vláknina, frakce ADF a NDF a obsah škrobu), dále obsah popelovin. Současně byla provedena in vitro stravitelnost organické hmoty. Z odebraných mikrosiláží byla založeny pokusná sledování v experimentálních fermentorech vždy ve dvojici a v 30-ti denních intervalech byly odebírány vzorky za účelem stanovení produkce bioplynu.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
10
Place of publication
Brno
Publisher/client name
KWS OSIVA s.r.o.
Version
—