The sensory evaluation of biscuits made from various sweeteners
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910920" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910920 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2017" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2017</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení sušenek vyrobených z různých sladidel
Original language description
Při senzorickém hodnocení byly nejlépe hodnoceny sušenky s nejvyšším zastoupením sladké chuti, což byly sušenky se sacharózou a datlovým sirupem (při variantě pečené při 225oC). Celkový senzorický dojem měly nejhorší sušenky s nejnižší hodnotou sladké chuti, což byly kukuřičným a pšeničným sirupem. Tato studie vycházela ze shodné receptury pro všechna sladidla, ale bylo by vhodné pro další studii zkusit navýšit množství zmiňovaných sirupů a sladidel na požadovanou sladivost.
Czech name
Senzorické hodnocení sušenek vyrobených z různých sladidel
Czech description
Při senzorickém hodnocení byly nejlépe hodnoceny sušenky s nejvyšším zastoupením sladké chuti, což byly sušenky se sacharózou a datlovým sirupem (při variantě pečené při 225oC). Celkový senzorický dojem měly nejhorší sušenky s nejnižší hodnotou sladké chuti, což byly kukuřičným a pšeničným sirupem. Tato studie vycházela ze shodné receptury pro všechna sladidla, ale bylo by vhodné pro další studii zkusit navýšit množství zmiňovaných sirupů a sladidel na požadovanou sladivost.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-479-7
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
7
Pages from-to
152-158
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 1, 2017
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—