All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of addition of different dried fodders to the diets on yolk colour in layers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43913276" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43913276 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku úsušků vybraných druhů pícnin na ovlivnění barvy žloutku

  • Original language description

    K přibývajícím alternativním chovům nosnic patří i chovy s venkovním výběhem, kde se nabízí otázka využití pícnin ve výživě nosnic. Pícniny mohou vejce obohatit o některé karotenoidy, vitamíny a minerály nebo například ovlivnit složení a poměry mastných kyselin, celkový obsah lipidů nebo například obsah cholesterolu. Velmi výrazně mohou také pícniny ovlivňovat zbarvení žloutků vajec, což může mít zásadní vliv v ekologických systémech chovu nebo ve státech, kde je zakázáno přidávat do krmiv syntetická barviva. Druh, kvalita, popřípadě způsob konzervace mohou vlastnosti píce výrazně ovlivnit, stejně tak, jako na druhé straně genotyp a věk kura, způsob návyku a předkládání pícnin. Spojením těchto dvou pohledů, zootechnického a pícninářského, by bylo vhodné dosáhnout optimálního managementu využití píce v moderní výživě kura domácího.

  • Czech name

    Vliv přídavku úsušků vybraných druhů pícnin na ovlivnění barvy žloutku

  • Czech description

    K přibývajícím alternativním chovům nosnic patří i chovy s venkovním výběhem, kde se nabízí otázka využití pícnin ve výživě nosnic. Pícniny mohou vejce obohatit o některé karotenoidy, vitamíny a minerály nebo například ovlivnit složení a poměry mastných kyselin, celkový obsah lipidů nebo například obsah cholesterolu. Velmi výrazně mohou také pícniny ovlivňovat zbarvení žloutků vajec, což může mít zásadní vliv v ekologických systémech chovu nebo ve státech, kde je zakázáno přidávat do krmiv syntetická barviva. Druh, kvalita, popřípadě způsob konzervace mohou vlastnosti píce výrazně ovlivnit, stejně tak, jako na druhé straně genotyp a věk kura, způsob návyku a předkládání pícnin. Spojením těchto dvou pohledů, zootechnického a pícninářského, by bylo vhodné dosáhnout optimálního managementu využití píce v moderní výživě kura domácího.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    68-74

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article