Influence of preheating during long-term storage on hatchability in meat type chickens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915788" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915788 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu
Original language description
Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.
Czech name
Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu
Czech description
Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zootechnika 2019: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků
ISBN
978-80-7394-745-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
85-89
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jun 14, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—