All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of preheating during long-term storage on hatchability in meat type chickens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915788" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915788 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu

  • Original language description

    Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.

  • Czech name

    Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu

  • Czech description

    Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zootechnika 2019: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7394-745-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    85-89

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Jun 14, 2019

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article