Effect of sulphurization to wine quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917735" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917735 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv síření na kvalitu vína
Original language description
Práce byla zaměřena na problematiku týkající se oxidu siřičitého a jeho vlivu na technologickou a senzorickou jakost vína. Praktickým pokusem byl ověřován vliv oxidu siřičitého na obsah alkoholu ve víně a na intenzitu barvy vybraných odrůd bílých a červených vín. Víno bylo následně také zhodnoceno senzoricky, aby bylo možné posoudit vlivy oxidu siřičitého na jakost vína komplexně. Výsledky prokázaly, že oxid siřičitý ovlivňuje intenzitu barvy. Čím více oxidu siřičitého víno obsahovalo, tím světlejší byla barva vína. Rozdíl byl více patrný u červených vín. Na obsah alkoholu oxid siřičitý vliv příliš neměl. Senzoricky přijatelnější byla vína s nižším obsahem oxidu siřičitého.
Czech name
Vliv síření na kvalitu vína
Czech description
Práce byla zaměřena na problematiku týkající se oxidu siřičitého a jeho vlivu na technologickou a senzorickou jakost vína. Praktickým pokusem byl ověřován vliv oxidu siřičitého na obsah alkoholu ve víně a na intenzitu barvy vybraných odrůd bílých a červených vín. Víno bylo následně také zhodnoceno senzoricky, aby bylo možné posoudit vlivy oxidu siřičitého na jakost vína komplexně. Výsledky prokázaly, že oxid siřičitý ovlivňuje intenzitu barvy. Čím více oxidu siřičitého víno obsahovalo, tím světlejší byla barva vína. Rozdíl byl více patrný u červených vín. Na obsah alkoholu oxid siřičitý vliv příliš neměl. Senzoricky přijatelnější byla vína s nižším obsahem oxidu siřičitého.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
309-317
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 4, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—