Comparison of microbiological parameters of loose and granular feed mixtures for broiler with varying addition of mealworms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917736" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917736 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Srovnání mikrobiálních parametrů sypkých a granulovaných krmných směsí pro výkrm brojlerů s různým přídavkem moučných červů
Original language description
Cílem tohoto experimentu bylo zjištění vlivu množství přidaného hmyzu a granulace na mikrobiologii testovaných směsí. Jako vhodný druh hmyzu byl zvolen Tenebrio molitor. U testovaných směsí byly stanovovány následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, aerobní termorezistentní mikroorganismy, E. coli a další koliformní bakterie, kvasinky a plísně, bakterie mléčného kvašení, enterokoky a Clostridia. Výsledky ukazují, že množství přidaného hmyzu nemělo žádný významný vliv na mikrobiotu krmných směsí, zatímco proces granulace snížil mikrobiální kontaminaci směsí téměř na polovinu.
Czech name
Srovnání mikrobiálních parametrů sypkých a granulovaných krmných směsí pro výkrm brojlerů s různým přídavkem moučných červů
Czech description
Cílem tohoto experimentu bylo zjištění vlivu množství přidaného hmyzu a granulace na mikrobiologii testovaných směsí. Jako vhodný druh hmyzu byl zvolen Tenebrio molitor. U testovaných směsí byly stanovovány následující skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, aerobní termorezistentní mikroorganismy, E. coli a další koliformní bakterie, kvasinky a plísně, bakterie mléčného kvašení, enterokoky a Clostridia. Výsledky ukazují, že množství přidaného hmyzu nemělo žádný významný vliv na mikrobiotu krmných směsí, zatímco proces granulace snížil mikrobiální kontaminaci směsí téměř na polovinu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TJ02000018" target="_blank" >TJ02000018: The use of mealworms in animal nutrition</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
318-323
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 4, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—