All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of microbiome between selected species of edible insects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915511" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915511 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu

  • Original language description

    Cílem tohoto experimentu bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných druhů jedlého hmyzu. Byly zvoleny následující druhy jedlého hmyzu: Zophobas morio, cvrček stepní a saranče stěhovavá. U těchto druhů byly stanovovány: Escherichia coli, koliformní bakterie, celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně. Výsledky ukazují, že z námi sledovaných druhů byl z pohledu bezpečnosti nejrizikovějším saranče stěhovavá z důvodu detekce bakterie E. coli v počtu 25,12 x 103 KTJ/g. Z pohledu technologie se jako problematický jeví vysoký počet bakterií mléčného kvašení, který se pohyboval v hodnotách 3,16 x 105 - 2,51 x 106 KTJ/g.

  • Czech name

    Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu

  • Czech description

    Cílem tohoto experimentu bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných druhů jedlého hmyzu. Byly zvoleny následující druhy jedlého hmyzu: Zophobas morio, cvrček stepní a saranče stěhovavá. U těchto druhů byly stanovovány: Escherichia coli, koliformní bakterie, celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně. Výsledky ukazují, že z námi sledovaných druhů byl z pohledu bezpečnosti nejrizikovějším saranče stěhovavá z důvodu detekce bakterie E. coli v počtu 25,12 x 103 KTJ/g. Z pohledu technologie se jako problematický jeví vysoký počet bakterií mléčného kvašení, který se pohyboval v hodnotách 3,16 x 105 - 2,51 x 106 KTJ/g.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-653-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    223-227

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 6, 2019

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article