Comparison of microbiome between selected species of edible insects
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915511" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915511 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu
Original language description
Cílem tohoto experimentu bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných druhů jedlého hmyzu. Byly zvoleny následující druhy jedlého hmyzu: Zophobas morio, cvrček stepní a saranče stěhovavá. U těchto druhů byly stanovovány: Escherichia coli, koliformní bakterie, celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně. Výsledky ukazují, že z námi sledovaných druhů byl z pohledu bezpečnosti nejrizikovějším saranče stěhovavá z důvodu detekce bakterie E. coli v počtu 25,12 x 103 KTJ/g. Z pohledu technologie se jako problematický jeví vysoký počet bakterií mléčného kvašení, který se pohyboval v hodnotách 3,16 x 105 - 2,51 x 106 KTJ/g.
Czech name
Porovnání mikrobiomu mezi vybranými druhy jedlého hmyzu
Czech description
Cílem tohoto experimentu bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných druhů jedlého hmyzu. Byly zvoleny následující druhy jedlého hmyzu: Zophobas morio, cvrček stepní a saranče stěhovavá. U těchto druhů byly stanovovány: Escherichia coli, koliformní bakterie, celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně. Výsledky ukazují, že z námi sledovaných druhů byl z pohledu bezpečnosti nejrizikovějším saranče stěhovavá z důvodu detekce bakterie E. coli v počtu 25,12 x 103 KTJ/g. Z pohledu technologie se jako problematický jeví vysoký počet bakterií mléčného kvašení, který se pohyboval v hodnotách 3,16 x 105 - 2,51 x 106 KTJ/g.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-653-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
223-227
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 6, 2019
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—