Testing the possibility of using humic substances in agrotechnics of malting barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F21%3A43919321" target="_blank" >RIV/62156489:43210/21:43919321 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Testování možnosti uplatnění huminových látek v agrotechnice sladovnického ječmene
Original language description
V maloparcelním pokusu byl v roce 2020 ověřován vliv huminových látek na dynamiku růstu kořenové kapacity, listové zbarvení a výnos zrna jarního ječmene i jeho kvalitu. Nejintenzivnější zabarvení praporcového listu bylo stanoveno po aplikaci přípravku TS Eva a TS Květa včetně porostu s osivem přimořeným přípravkem TS Osivo. Kořenová kapacita rostla nejvíce po moření osiva přípravkem TS Osivo, efektivní byla i aplikace aminokyselin a huminových látek obsažených v přípravku TS Sentinel. Aplikace huminových látek a aminokyselin zvyšovala výnos zrna o 240-1231 kg/ha. Nejvyšší výnos byl dosažen po aplikaci přípravku TS Impuls. Vysoké výnosy zrna byly pozorovány i po aplikaci mořidla TS Osivo a přípravku TS Sentinel.
Czech name
Testování možnosti uplatnění huminových látek v agrotechnice sladovnického ječmene
Czech description
V maloparcelním pokusu byl v roce 2020 ověřován vliv huminových látek na dynamiku růstu kořenové kapacity, listové zbarvení a výnos zrna jarního ječmene i jeho kvalitu. Nejintenzivnější zabarvení praporcového listu bylo stanoveno po aplikaci přípravku TS Eva a TS Květa včetně porostu s osivem přimořeným přípravkem TS Osivo. Kořenová kapacita rostla nejvíce po moření osiva přípravkem TS Osivo, efektivní byla i aplikace aminokyselin a huminových látek obsažených v přípravku TS Sentinel. Aplikace huminových látek a aminokyselin zvyšovala výnos zrna o 240-1231 kg/ha. Nejvyšší výnos byl dosažen po aplikaci přípravku TS Impuls. Vysoké výnosy zrna byly pozorovány i po aplikaci mořidla TS Osivo a přípravku TS Sentinel.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Kompendium 2021
ISBN
978-80-213-3079-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
50-53
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 29, 2021
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—