Possibilities of Using Humic Substances in Spring Barley Nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918831" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918831 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti uplatnění huminových látek ve výživě jarního ječmene
Original language description
V rámci tříletého pozorování byly sledovány výnos a kvalita zrna sladovnického ječmene po mimokořenové aplikaci huminových látek. Ječmen byl pěstován při dvou úrovních dusíkaté výživy. Aplikace příznivě ovlivnila výnos zrna ječmene. Pozitivně byla ovlivněna i jeho kvalita. Po opakované aplikaci přípravku na počátku a konci sloupkování došlo ke zvýšení objemové hmotnosti zrna o 0,32 kg/hl, vzrostla HTZ o 0,30-0,39 g. Příznivě byla ovlivněna i velikost zrna. Frakce zrna na sítě 2,8 mm se zvýšila o 1,9-3,1 % a snížil se propad zrna o 0,4-1,1 %. Zvýšil se tak podíl zrna vhodného pro sladařské využití. Obsah dusíkatých látek byl po aplikaci huminových látek snížen o 0,41-0,54 %.
Czech name
Možnosti uplatnění huminových látek ve výživě jarního ječmene
Czech description
V rámci tříletého pozorování byly sledovány výnos a kvalita zrna sladovnického ječmene po mimokořenové aplikaci huminových látek. Ječmen byl pěstován při dvou úrovních dusíkaté výživy. Aplikace příznivě ovlivnila výnos zrna ječmene. Pozitivně byla ovlivněna i jeho kvalita. Po opakované aplikaci přípravku na počátku a konci sloupkování došlo ke zvýšení objemové hmotnosti zrna o 0,32 kg/hl, vzrostla HTZ o 0,30-0,39 g. Příznivě byla ovlivněna i velikost zrna. Frakce zrna na sítě 2,8 mm se zvýšila o 1,9-3,1 % a snížil se propad zrna o 0,4-1,1 %. Zvýšil se tak podíl zrna vhodného pro sladařské využití. Obsah dusíkatých látek byl po aplikaci huminových látek snížen o 0,41-0,54 %.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z 26. mezinárodní konference Racionální použití hnojiv zaměřené na nové trendy ve vývoji a aplikaci hnojiv
ISBN
978-80-213-3054-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
67-74
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Dec 3, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
000661271100011