All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of Using Humic Substances in Spring Barley Nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918831" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918831 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti uplatnění huminových látek ve výživě jarního ječmene

  • Original language description

    V rámci tříletého pozorování byly sledovány výnos a kvalita zrna sladovnického ječmene po mimokořenové aplikaci huminových látek. Ječmen byl pěstován při dvou úrovních dusíkaté výživy. Aplikace příznivě ovlivnila výnos zrna ječmene. Pozitivně byla ovlivněna i jeho kvalita. Po opakované aplikaci přípravku na počátku a konci sloupkování došlo ke zvýšení objemové hmotnosti zrna o 0,32 kg/hl, vzrostla HTZ o 0,30-0,39 g. Příznivě byla ovlivněna i velikost zrna. Frakce zrna na sítě 2,8 mm se zvýšila o 1,9-3,1 % a snížil se propad zrna o 0,4-1,1 %. Zvýšil se tak podíl zrna vhodného pro sladařské využití. Obsah dusíkatých látek byl po aplikaci huminových látek snížen o 0,41-0,54 %.

  • Czech name

    Možnosti uplatnění huminových látek ve výživě jarního ječmene

  • Czech description

    V rámci tříletého pozorování byly sledovány výnos a kvalita zrna sladovnického ječmene po mimokořenové aplikaci huminových látek. Ječmen byl pěstován při dvou úrovních dusíkaté výživy. Aplikace příznivě ovlivnila výnos zrna ječmene. Pozitivně byla ovlivněna i jeho kvalita. Po opakované aplikaci přípravku na počátku a konci sloupkování došlo ke zvýšení objemové hmotnosti zrna o 0,32 kg/hl, vzrostla HTZ o 0,30-0,39 g. Příznivě byla ovlivněna i velikost zrna. Frakce zrna na sítě 2,8 mm se zvýšila o 1,9-3,1 % a snížil se propad zrna o 0,4-1,1 %. Zvýšil se tak podíl zrna vhodného pro sladařské využití. Obsah dusíkatých látek byl po aplikaci huminových látek snížen o 0,41-0,54 %.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z 26. mezinárodní konference Racionální použití hnojiv zaměřené na nové trendy ve vývoji a aplikaci hnojiv

  • ISBN

    978-80-213-3054-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    67-74

  • Publisher name

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Dec 3, 2020

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article

    000661271100011