All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nitrogen nutrition of spring barley

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F24%3A43924824" target="_blank" >RIV/62156489:43210/24:43924824 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene

  • Original language description

    Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.

  • Czech name

    Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene

  • Czech description

    Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů