Nitrogen nutrition of spring barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F24%3A43924824" target="_blank" >RIV/62156489:43210/24:43924824 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene
Original language description
Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.
Czech name
Problematika dusíkaté výživy jarního ječmene
Czech description
Nejvýznamnějším prvkem ve výživě jarního ječmene je dusík, který přispívá především k vysokým výnosům zrna, může ale významně ovlivnit i jeho kvalitu. Důležitá je také síra, která pozitivně ovlivňuje využití dusíku rostlinou. Společná aplikace síry a dusíku má pozitivní vliv na tvorbu orgánů rostliny. Dále jsou uvedeny pomocné látky, které pozitivně ovlivňují růst a vývoj rostlin, jako jsou huminové látky, cytokininy nebo extrakty z mořských řas. Naznačeny jsou i cesty eliminace vysokých N-látek v zrně.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů