A mixture for soft salami with a high proportion of chicken breast muscle and with the addition of Czech cumin
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F22%3A43921630" target="_blank" >RIV/62156489:43210/22:43921630 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036162.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu
Original language description
Technické řešení se týká zpracování masa kuřat, kuřecí stehenní svaloviny, spolu s přídavkem mletého českého kmínu, který obsahuje vysoký obsah silic. Receptura masného výrobku je určena pro regionální provozovatele potravinářských podniků nebo masné výrobny s potravinami v režimu výroby a označení bio nebo regionální potravina s využitím CHOP Český kmín (PDO- CZ-0382). Kmín kořenný (Carum carvi, L.) je obvyklé koření v masné výrobě, nicméně má limity použití z důvodu dopadu na senzorické deskriptory jako je vzhled masného výrobku na řezu, vůně a chuti. Proto je jeho použití typické v mleté podobě a jako základ kořenících směsí, kde nemá tvořit dominanci právě s ohledem na jeho výraznost.
Czech name
Směs pro měkký salám s vysokým podílem kuřecí prsní svaloviny a s přídavkem českého kmínu
Czech description
Technické řešení se týká zpracování masa kuřat, kuřecí stehenní svaloviny, spolu s přídavkem mletého českého kmínu, který obsahuje vysoký obsah silic. Receptura masného výrobku je určena pro regionální provozovatele potravinářských podniků nebo masné výrobny s potravinami v režimu výroby a označení bio nebo regionální potravina s využitím CHOP Český kmín (PDO- CZ-0382). Kmín kořenný (Carum carvi, L.) je obvyklé koření v masné výrobě, nicméně má limity použití z důvodu dopadu na senzorické deskriptory jako je vzhled masného výrobku na řezu, vůně a chuti. Proto je jeho použití typické v mleté podobě a jako základ kořenících směsí, kde nemá tvořit dominanci právě s ohledem na jeho výraznost.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
36162
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence