All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Spices for production of fermented sausages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871471" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871471 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koření pro výrobu fermentovaných salámů

  • Original language description

    Výroba fermentovaných salámů (FS) se v Evropě začala rozšiřovat teprve v 18. století z Itálie. Koření používané pro výrobu FS není tak rozmanité jako pro výrobu ostatních masných výrobků. Celosvětově nejvíce používaným kořením do FS je pepř, dále paprikaa česnek. V jednotlivých oblastech je přidáváno další koření jako hřebíček, nové koření, muškát, fenykl, kmín, rozmarýn atd. Koření je přidáváno ve formě mleté, drcené na různou zrnitost, celé, extraktů a past. Výrobky mohou být ochuceny také různými aromaty. Pro zpestření výrobkového sortimentu se do FS přidávají vlašské ořechy, lanýže, sýry, víno, rum a jiné přísady. V průběhu fermentace vzniká při výrobě FS velké množství chuťových látek, jež samy pozitivně ovlivňují chuť hotového výrobku. Nemalý význam májí také antioxidační účinky některých druhů koření jako např. rozmarýn.

  • Czech name

    Koření pro výrobu fermentovaných salámů

  • Czech description

    Výroba fermentovaných salámů (FS) se v Evropě začala rozšiřovat teprve v 18. století z Itálie. Koření používané pro výrobu FS není tak rozmanité jako pro výrobu ostatních masných výrobků. Celosvětově nejvíce používaným kořením do FS je pepř, dále paprikaa česnek. V jednotlivých oblastech je přidáváno další koření jako hřebíček, nové koření, muškát, fenykl, kmín, rozmarýn atd. Koření je přidáváno ve formě mleté, drcené na různou zrnitost, celé, extraktů a past. Výrobky mohou být ochuceny také různými aromaty. Pro zpestření výrobkového sortimentu se do FS přidávají vlašské ořechy, lanýže, sýry, víno, rum a jiné přísady. V průběhu fermentace vzniká při výrobě FS velké množství chuťových látek, jež samy pozitivně ovlivňují chuť hotového výrobku. Nemalý význam májí také antioxidační účinky některých druhů koření jako např. rozmarýn.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    23

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    16-20

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database