All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sausages with Natural Antioxidants from Spices

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00023773" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00023773 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření.

  • Original language description

    Přídavek rozmarýnového extraktu měl pozitivní vliv na stabilitu barvy a eliminaci barevných rozdílů v jednotlivých částech tepelně opracovaných salámů. Lehká frakce oleoresinu se ukázala být nejúčinnější v zpomalení nežádoucích barevných změn, avšak přídavek vyšší koncentrace standardního oleoresinu měl spíše prooxidační efekt. V případě fermentovaného paprikového salámu snižoval přídavek rozmarýnového extraktu také oxidační reakce v tukové části salámu, což pozitivně ovlivňovalo i stabilitu jak paprikových karotenoidů, tak i hemových barviv. Účinek rozmarýnového extraktu byl ještě zesílen současným přídavkem lykopenu, který též měl dobré antioxidační vlastnosti.

  • Czech name

    Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření.

  • Czech description

    Přídavek rozmarýnového extraktu měl pozitivní vliv na stabilitu barvy a eliminaci barevných rozdílů v jednotlivých částech tepelně opracovaných salámů. Lehká frakce oleoresinu se ukázala být nejúčinnější v zpomalení nežádoucích barevných změn, avšak přídavek vyšší koncentrace standardního oleoresinu měl spíše prooxidační efekt. V případě fermentovaného paprikového salámu snižoval přídavek rozmarýnového extraktu také oxidační reakce v tukové části salámu, což pozitivně ovlivňovalo i stabilitu jak paprikových karotenoidů, tak i hemových barviv. Účinek rozmarýnového extraktu byl ještě zesílen současným přídavkem lykopenu, který též měl dobré antioxidační vlastnosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v potravinárstve

  • ISBN

    978-80-227-3398-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    STU Bratislava

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article