The effect of rosemary extract on the colour of dried/cooked sausages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022490" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022490 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů
Original language description
Oxidace hemových barviv a lipidů způsobuje zhoršení vzhledu a barevné změny trvanlivých tepelně opracovaných salámů. Během expozice čerstvého nákroje na vzduchu jsou tyto změny ještě zvýrazněny. Analýza obrazu umožnila sledování barevných změn v částicích svaloviny na řezu trvanlivých salámů v průběhu skladování. Barevné změny (pokles souřadnice a* a podílu červené barvy) během expozice nákroje trvanlivých salámů na světle byla částečně omezena přídavkem extraktu rozmarýnu TRUMF, zejména jeho lehkou frakcí.
Czech name
Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů
Czech description
Oxidace hemových barviv a lipidů způsobuje zhoršení vzhledu a barevné změny trvanlivých tepelně opracovaných salámů. Během expozice čerstvého nákroje na vzduchu jsou tyto změny ještě zvýrazněny. Analýza obrazu umožnila sledování barevných změn v částicích svaloviny na řezu trvanlivých salámů v průběhu skladování. Barevné změny (pokles souřadnice a* a podílu červené barvy) během expozice nákroje trvanlivých salámů na světle byla částečně omezena přídavkem extraktu rozmarýnu TRUMF, zejména jeho lehkou frakcí.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
ISBN
978-80-227-3071-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
STU Bratislava
Place of publication
Bratislava
Event location
Banská Bystrica
Event date
Feb 2, 2009
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—