The role of abscisic and indolyl-3-acetic acid in the dormancy of barley kernels
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A21100017" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:21100017 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Role kyseliny abscisové a indolyl-3-octové v dormanci obilek ječmene
Original language description
V práci byly sledovány změny obsahu endogenní ABA a IAA během dozrávání obilek sladovnických ječmenů odrůdy Akcent a Krona v období od voskové zralosti do období posklizňového dozrávání obilek a dále obsah ABA u tří variant kontrolní, ošetřené kyselinou abscisovou 0,1 mg.l-1 nebo fluridonem 10 mg.l-1. Ve vztahu k obsahu nativní ABA v embryích a v endospermu obilek byla sledována i klíčivost izolovaných embryí in vitro. Obsah nativní ABA byl dále sledován ve vztahu k příjmu a distribuci 14C-ABA v obilkách a k reakci embryí na fluridon eliminující syntézu prekurzorů ABA z karotenoidů.
Czech name
Role kyseliny abscisové a indolyl-3-octové v dormanci obilek ječmene
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
ED - Physiology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA522%2F97%2F0366" target="_blank" >GA522/97/0366: Endogenous and exogenous factors of dormacy of caryposes malting barley</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Fyziologické aspekty posklizňového dozrávání sladovnického ječmene
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU, Brno
Place of publication
MZLU, Brno, Czech Republic
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—