All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Factors influencing the creation of economic value added in the firms of Czech food-processing firms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F08%3A00200679" target="_blank" >RIV/62156489:43310/08:00200679 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory působící na tvorbu ekonomické přidané hodnoty v podnicích potravinářského průmyslu

  • Original language description

    Příspěvek je věnován v současné době stále více populárnějšímu výkonnostnímu ukazateli ekonomická přidaná hodnota (EVA). V článku je charakterizována situace v tvorbě ekonomické přidané hodnoty v českém průmyslu se zvláštním důrazem na sektor výroby potravin a nápojů. Dále je proveden pyramidový rozklad tohoto ukazatele v několika po sobě jdoucích letech, jehož účelem je identifikace nejvýraznějších faktorů ovlivňujících tvorbu ekonomické přidané hodnoty v potravinářském průmyslu ČR.

  • Czech name

    Faktory působící na tvorbu ekonomické přidané hodnoty v podnicích potravinářského průmyslu

  • Czech description

    Příspěvek je věnován v současné době stále více populárnějšímu výkonnostnímu ukazateli ekonomická přidaná hodnota (EVA). V článku je charakterizována situace v tvorbě ekonomické přidané hodnoty v českém průmyslu se zvláštním důrazem na sektor výroby potravin a nápojů. Dále je proveden pyramidový rozklad tohoto ukazatele v několika po sobě jdoucích letech, jehož účelem je identifikace nejvýraznějších faktorů ovlivňujících tvorbu ekonomické přidané hodnoty v potravinářském průmyslu ČR.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GP402%2F06%2FP206" target="_blank" >GP402/06/P206: Research of possibilities and limits of EVA ratio in financial management of businesses from food-processing sector</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Firma a konkurenční prostředí

  • ISBN

    978-80-7392-020-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    109

  • Pages from-to

    232-340

  • Publisher name

    Konvoj

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 13, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article