Creation of economic value added in the Czech economy with respect to food-processing sector
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F07%3A00160853" target="_blank" >RIV/62156489:43310/07:00160853 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvorba ekonomické přidané hodnoty v české ekonomice s důrazem na potravinářský sektor
Original language description
Tento příspěvek je věnován v současné době stále více populárnějšímu výkonnostnímu ukazateli ekonomická přidaná hodnota (EVA). Podle autorů tohoto ukazatele je jednou z jeho předností velmi úzká vazba na tvorbu hodnoty podniku, jakožto na cílovou kategorii jeho vlastníků a zároveň jeho relativně snadná aplikace na všech úrovních řízení podniku. V článku je analyzována situace v tvorbě ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky se zvláštním důrazem na sektor výroby potravin a nápojů. Pro analýzu jevyužito srovnání vývoje tvorby ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky a výkonností českého kapitálového trhu a zároveň srovnání tvorby ekonomické přidané hodnoty v potravinářském sektoru s celkovou výkonností tohoto odvětví v rámci ekonomiky ČR.
Czech name
Tvorba ekonomické přidané hodnoty v české ekonomice s důrazem na potravinářský sektor
Czech description
Tento příspěvek je věnován v současné době stále více populárnějšímu výkonnostnímu ukazateli ekonomická přidaná hodnota (EVA). Podle autorů tohoto ukazatele je jednou z jeho předností velmi úzká vazba na tvorbu hodnoty podniku, jakožto na cílovou kategorii jeho vlastníků a zároveň jeho relativně snadná aplikace na všech úrovních řízení podniku. V článku je analyzována situace v tvorbě ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky se zvláštním důrazem na sektor výroby potravin a nápojů. Pro analýzu jevyužito srovnání vývoje tvorby ekonomické přidané hodnoty mezi českými podniky a výkonností českého kapitálového trhu a zároveň srovnání tvorby ekonomické přidané hodnoty v potravinářském sektoru s celkovou výkonností tohoto odvětví v rámci ekonomiky ČR.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GP402%2F06%2FP206" target="_blank" >GP402/06/P206: Research of possibilities and limits of EVA ratio in financial management of businesses from food-processing sector</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Role zemědělsko-potravinářského sektoru v procesu evropské integrace a světové globalizace
ISBN
978-80-7375-109-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
96-104
Publisher name
MZLU v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Podkylava
Event date
May 3, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—