The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F07%3A00094640" target="_blank" >RIV/62156489:43410/07:00094640 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature
Original language description
Summary. The effects of demineralized water (DEMI H2O) and 0.5 M ammonium acetate (0.5 M AAc) on losses of L-glutamic acid and L-arginine in the course of shaking and filtration at low temperature (6°C) were tested. The concentration of L-glutamic acid decreased by 6.3 % in DEMI H2O and by 4.9 % in 0.5 M AAc, whereas the L-arginine concentration decreased by 6.0 % (DEMI H2O) and 10.7 % (0.5 M AAc). We found a significantly (P<0.05) higher degradation of L-arginine in 0.5 M AAc compared with that of DEMIH2O.
Czech name
Vliv extraktantu na degradaci L-glutamové kyseliny a L-argininu v průběhu třepání a filtrace při nízké teplotě
Czech description
V této práci byl srovnáván vliv demineralizované vody (DEMI H2O) a 0,5 M octanu amonného (0,5 M AAc) na ztráty L-glutamové kyseliny a L-argininu v průběhu třepání a filtrace při nízké teplotě (6°C). KOncentrace L-glutamové kyseliny poklesly o 6,3 % v DEMI H2O a o 4,9 % v 0,5 M AAc. Koncentrace L-argininu poklesla vlivem třepání a filtrace o 6,0 % (DEMI H2O) a 10,7 % (0,5 M AAc). Zjistili jsem významně (P<0.05) vyšší degradaci L-argininu v 0,5 M AAc v porovníní s demineralizovanou vodou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GP526%2F03%2FD058" target="_blank" >GP526/03/D058: Bioavailable amino acids in soil under meadow communities of Moravian-Silesian Beskids Mts</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Amino Acids
ISSN
0939-4451
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
32
Country of publishing house
AT - AUSTRIA
Number of pages
3
Pages from-to
489-491
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—