All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Root exudates of sugar beet: composition and the significance of their study and azetidin-2-carboxylic acid in sugar beet.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F12%3A00184078" target="_blank" >RIV/62156489:43410/12:00184078 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kořenové exsudáty cukrové řepy: složení a význam jejich studia a Azetidin-2-karbozylová kyselna v cukrovce

  • Original language description

    Cukry, organické kyselina aminokyseliny představují dominantní složky kořenových exsudátů rostlin. Produkce těchto látek kořeny cukrové řepy byla studována a v rámci těchto látek bylo celkově identifikovány 2 typy cukrů, 8 organických kyselin a 12 aminokyselin. Současný výzkum kořenové exsudace cukrové řepy je soustředěn na identifikaci významu organických kyselin, podílejících se na mobilizaci anorganicky vázaného fosforu a draslíku v půdě. Z těchto kyselin se ukázaly být významné kyselina šťavelová, oxaloctová nebo citronová, salicylová, citrajablečná a malonová. Význam kořenů cukrové řepy z hlediska zpřístupňování organicky vázaného fosforu v půdě prostřednictvím produkce extracelulární kyselé fosfomonoesterázy včetně významu tohoto zdroje z hlediska celkové výživy fosforem nebyl doposud evaluován ve světové vědecké literatuře. Výskyt toxické a teratogenní neproteinogenní azetidin-2-karboxylové kyseliny (AZ2K) ve stopách byl zaznamenán v řepě cukrové i kuchyňské. Tato kyselina se ta

  • Czech name

    Kořenové exsudáty cukrové řepy: složení a význam jejich studia a Azetidin-2-karbozylová kyselna v cukrovce

  • Czech description

    Cukry, organické kyselina aminokyseliny představují dominantní složky kořenových exsudátů rostlin. Produkce těchto látek kořeny cukrové řepy byla studována a v rámci těchto látek bylo celkově identifikovány 2 typy cukrů, 8 organických kyselin a 12 aminokyselin. Současný výzkum kořenové exsudace cukrové řepy je soustředěn na identifikaci významu organických kyselin, podílejících se na mobilizaci anorganicky vázaného fosforu a draslíku v půdě. Z těchto kyselin se ukázaly být významné kyselina šťavelová, oxaloctová nebo citronová, salicylová, citrajablečná a malonová. Význam kořenů cukrové řepy z hlediska zpřístupňování organicky vázaného fosforu v půdě prostřednictvím produkce extracelulární kyselé fosfomonoesterázy včetně významu tohoto zdroje z hlediska celkové výživy fosforem nebyl doposud evaluován ve světové vědecké literatuře. Výskyt toxické a teratogenní neproteinogenní azetidin-2-karboxylové kyseliny (AZ2K) ve stopách byl zaznamenán v řepě cukrové i kuchyňské. Tato kyselina se ta

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    128

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    22-23

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database