The actual requirements on sensory wine quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003919" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003919 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.
Original language description
Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.
Czech name
Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.
Czech description
Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Senzorická analýza potravin a vody
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
22-23
Publisher name
Český institut pro akreditaci
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—