All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The actual requirements on sensory wine quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003919" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003919 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.

  • Original language description

    Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.

  • Czech name

    Aktuální požadavky na senzorickou jakost révových vín.

  • Czech description

    Senzorická analýza vín představuje hodnocení kvality a intenzity vjemů, které jsou vytvářené jejich organoleptickými vlastnostmi, smyslovými orgány. Prostřednictvím našich receptorů a zkušeností uložených v paměti víno poznáváme, identifikujeme, srovnáváme, popisujeme a klasifikujeme.Mezi základní posuzované organoleptické znaky révových vín patří vzhled, vůně a chuť. Hodnocení vzhledu se skládá z posouzení čistoty vzhledu, perlení, fluidity a barvy vína. Vůni a chuť vína hodnotíme na základě senzorického posouzení její kvality, intenzity a harmonie, tedy látkového složení těkavých netěkavých látek, jejich kvantitativního obsahu, vzájemné rovnováhy a jemnosti.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Senzorická analýza potravin a vody

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    22-23

  • Publisher name

    Český institut pro akreditaci

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article