Methods of chemical deacidification of must and wine.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00007113" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00007113 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti chemického odkyselování moštů a vín.
Original language description
Pro chemické odkyselování vín podle legislativy Evropského společenství je používán uhličitanu vápenatý nebo hydrogenuhličitan draselný. Jednoduché odkyselování s uhličitanem vápenatým podobně jako s hydrogenuhličitanem draselným odstraňuje z vína pouzekyselinu vinnou. Podvojný způsob odkyselování s uhličitanem vápenatým odstraňuje z vína ekvivalentní množství kyseliny vinné a jablečné. Podvojným způsob odkyselování je možné snížit kyselost vín o jakékoli množství kyselin v moště nebo víně, nicméně jenutné provést analýzu kyselin, správné výpočty a dodržet technologii odkyselení.
Czech name
Možnosti chemického odkyselování moštů a vín.
Czech description
Pro chemické odkyselování vín podle legislativy Evropského společenství je používán uhličitanu vápenatý nebo hydrogenuhličitan draselný. Jednoduché odkyselování s uhličitanem vápenatým podobně jako s hydrogenuhličitanem draselným odstraňuje z vína pouzekyselinu vinnou. Podvojný způsob odkyselování s uhličitanem vápenatým odstraňuje z vína ekvivalentní množství kyseliny vinné a jablečné. Podvojným způsob odkyselování je možné snížit kyselost vín o jakékoli množství kyselin v moště nebo víně, nicméně jenutné provést analýzu kyselin, správné výpočty a dodržet technologii odkyselení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinařský obzor
ISSN
1212-7884
e-ISSN
—
Volume of the periodical
98
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
130-131
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—