The comparison of selected acids in white wines and acidity corrections.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00088048" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00088048 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti
Original language description
V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného.
Czech name
Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti
Czech description
V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Trendy ve výzkumu a vývoji strojů a technologií ve vinohradnictví
ISBN
80-86884-05-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
2-2
Publisher name
VÚZT Praha
Place of publication
VÚZT Praha
Event location
Lednice na Moravě
Event date
Sep 22, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—