All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The comparison of selected acids in white wines and acidity corrections.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00088048" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00088048 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti

  • Original language description

    V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného.

  • Czech name

    Srovnání obsahu vybraných kyselin v bílých vínech a úprava jejich kyselosti

  • Czech description

    V práci byly srovnávány různé metody stanovení kyselosti bílých vín (senzorická analýza, pH hodnota, titrační kyselost, HPLC) a postupy chemického odkyselování vín. Byly nalezeny významné rozdíly v koncentraci vybraných organických kyseliny v bílých vínech ročníku 2003 a 2004 a mezi analytickými metodami stanovení kyselosti. Uhličitan vápenatý ve všech testovaných případech zvýšil hodnotu pH odkyselovaného vína nejvýše vzhledem k aplikaci hydrogenuhličitanu draselného a kontaktní metodě odkyselování s přídavkem vinanu draselného.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Trendy ve výzkumu a vývoji strojů a technologií ve vinohradnictví

  • ISBN

    80-86884-05-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    2-2

  • Publisher name

    VÚZT Praha

  • Place of publication

    VÚZT Praha

  • Event location

    Lednice na Moravě

  • Event date

    Sep 22, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article