Studies on colour parameters in red wines produced from grape cultivars grown in the Czech Republic.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00131453" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00131453 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice
Original language description
Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitýmfaktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody.
Czech name
Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice
Czech description
Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitýmfaktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Národní konference s mezinárodní účastí "Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost". Sborník příspěvků. Lednice 11. -12. 9. 2008
ISBN
978-80-7375-208-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
—
Publisher name
MZLU v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno
Place of publication
Ediční středisko MZLU v Brně
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—