All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Studies on colour parameters in red wines produced from grape cultivars grown in the Czech Republic.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00131453" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00131453 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice

  • Original language description

    Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitýmfaktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody.

  • Czech name

    Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice

  • Czech description

    Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitýmfaktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Národní konference s mezinárodní účastí "Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost". Sborník příspěvků. Lednice 11. -12. 9. 2008

  • ISBN

    978-80-7375-208-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno

  • Place of publication

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article