All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of moravian wines and wine distillates

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00131460" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00131460 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakost moravských vín a vinných destilátů

  • Original language description

    Metodou GC-MS byly ve vínech a vinných destilátech stanoveny jednotlivé těkavé složky, které se mezi sebou srovnávaly. Všechny vzorky vín a vinných destilátů byla senzoricky hodnoceny skupinou hodnotitelů pomocí senzorické analýzy. Celkem bylo identifikováno na 20 různých aromatických složek u révových vín a 24 složek u vinných destilátů. Byl nalezen velmi výrazný rozdíl v těkavé matrici destilátů vyrobených z vín bílých a červených odrůd včetně jednotlivých odrůd. Charakteristické odrůdové aroma vína se nejvíce projevilo v destilátech z odrůd Muškát Ottonel a Frankovka.

  • Czech name

    Jakost moravských vín a vinných destilátů

  • Czech description

    Metodou GC-MS byly ve vínech a vinných destilátech stanoveny jednotlivé těkavé složky, které se mezi sebou srovnávaly. Všechny vzorky vín a vinných destilátů byla senzoricky hodnoceny skupinou hodnotitelů pomocí senzorické analýzy. Celkem bylo identifikováno na 20 různých aromatických složek u révových vín a 24 složek u vinných destilátů. Byl nalezen velmi výrazný rozdíl v těkavé matrici destilátů vyrobených z vín bílých a červených odrůd včetně jednotlivých odrůd. Charakteristické odrůdové aroma vína se nejvíce projevilo v destilátech z odrůd Muškát Ottonel a Frankovka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Národní konference s mezinárodní účastí "Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost". Sborník příspěvků. Lednice 11. -12. 9. 2008

  • ISBN

    978-80-7375-208-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno

  • Place of publication

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article