All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chemical composition of Moravian wines and wine distillates

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00132278" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00132278 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Chemické složení vín a vinných destilátů

  • Original language description

    Vzorky 12 révových vín a vinných destilátů byly podrobeny senzorickému hodnocení proškolenými hodnotiteli. Nejlépe bylo hodnoceno víno Rulandské šedé (RŠ_2), a mezi destiláty Svatovavřinecké. Pro zjištění chemického složení révových vín a příslušných destilátů byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází v head-space provedení (HS-SPME) a plynová chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Bylo identifikováno 47 aromatických látek ve vzorcích révových vín a 46 látek ve vzorcích vinných destilátů. Chemické složení destilátů bylo porovnáno se senzorickým hodnocením, přičemž byla nalezena korelace mezi některými chemickými látkami a intenzitou vůně destilátů

  • Czech name

    Chemické složení vín a vinných destilátů

  • Czech description

    Vzorky 12 révových vín a vinných destilátů byly podrobeny senzorickému hodnocení proškolenými hodnotiteli. Nejlépe bylo hodnoceno víno Rulandské šedé (RŠ_2), a mezi destiláty Svatovavřinecké. Pro zjištění chemického složení révových vín a příslušných destilátů byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází v head-space provedení (HS-SPME) a plynová chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Bylo identifikováno 47 aromatických látek ve vzorcích révových vín a 46 látek ve vzorcích vinných destilátů. Chemické složení destilátů bylo porovnáno se senzorickým hodnocením, přičemž byla nalezena korelace mezi některými chemickými látkami a intenzitou vůně destilátů

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Acta horticulturae et regiotecturae

  • ISBN

  • ISSN

    1335-2563

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article