Chemical composition of Moravian wines and wine distillates
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00132278" target="_blank" >RIV/62156489:43510/08:00132278 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chemické složení vín a vinných destilátů
Original language description
Vzorky 12 révových vín a vinných destilátů byly podrobeny senzorickému hodnocení proškolenými hodnotiteli. Nejlépe bylo hodnoceno víno Rulandské šedé (RŠ_2), a mezi destiláty Svatovavřinecké. Pro zjištění chemického složení révových vín a příslušných destilátů byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází v head-space provedení (HS-SPME) a plynová chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Bylo identifikováno 47 aromatických látek ve vzorcích révových vín a 46 látek ve vzorcích vinných destilátů. Chemické složení destilátů bylo porovnáno se senzorickým hodnocením, přičemž byla nalezena korelace mezi některými chemickými látkami a intenzitou vůně destilátů
Czech name
Chemické složení vín a vinných destilátů
Czech description
Vzorky 12 révových vín a vinných destilátů byly podrobeny senzorickému hodnocení proškolenými hodnotiteli. Nejlépe bylo hodnoceno víno Rulandské šedé (RŠ_2), a mezi destiláty Svatovavřinecké. Pro zjištění chemického složení révových vín a příslušných destilátů byla použita metoda mikroextrakce tuhou fází v head-space provedení (HS-SPME) a plynová chromatografie s hmotnostní detekcí (GC-MS). Bylo identifikováno 47 aromatických látek ve vzorcích révových vín a 46 látek ve vzorcích vinných destilátů. Chemické složení destilátů bylo porovnáno se senzorickým hodnocením, přičemž byla nalezena korelace mezi některými chemickými látkami a intenzitou vůně destilátů
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Acta horticulturae et regiotecturae
ISBN
—
ISSN
1335-2563
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—