All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Anthocyanin pigments in grapes and wines.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00159210 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.

  • Original language description

    Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.

  • Czech name

    Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.

  • Czech description

    Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GAP206%2F10%2F0625" target="_blank" >GAP206/10/0625: Condensed anthocyanins - analysis, preparation, (bio)transformation and potential of use</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7375-412-9

  • Number of pages

    109

  • Publisher name

    FOLIA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS

  • Place of publication

    Brno

  • UT code for WoS book