Anthocyanin pigments in grapes and wines.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210" target="_blank" >RIV/62156489:43510/10:00159210 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
Original language description
Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.
Czech name
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
Czech description
Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GAP206%2F10%2F0625" target="_blank" >GAP206/10/0625: Condensed anthocyanins - analysis, preparation, (bio)transformation and potential of use</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7375-412-9
Number of pages
109
Publisher name
FOLIA UNIVERSITATIS AGRICULTURAE ET SILVICULTURAE MENDELIANAE BRUNENSIS
Place of publication
Brno
UT code for WoS book
—