The comparsion of production and heating power by grape cane
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F11%3A00182940" target="_blank" >RIV/62156489:43510/11:00182940 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání produkce a výhřevnosti z réví vinic
Original language description
Předkládaná práce se zabývá stanovením produkce réví a výhřevnosti dřevní štěpky z réví u osmi různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují že se hodnoty produkce liší mezi jednotlivými odrůdami. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny u odrůdy Svatovavřinecké (0,67 kg.keř-1), nejnižší u odrůdy Ryzlink vlašský (0,35 kg.keř-1). Výsledky statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých ročníků na produkci réví. Při hodnocení výhřevnosti byly nejvyšší hodnoty stanoveny u odrůdy Frankovka (16,66 MJ.kg-1) a Modrý portugal (16,64 MJ.kg-1). Štěpka těchto odrůd současně vykazovala nejnižší hodnoty vlhkosti 13,50 % a 12,71 %. Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u réví odrůd Svatovavřinecké (15,93 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,10 MJ.kg-1) s vlhkostí49,09 % a 41,97 %. Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti.
Czech name
Porovnání produkce a výhřevnosti z réví vinic
Czech description
Předkládaná práce se zabývá stanovením produkce réví a výhřevnosti dřevní štěpky z réví u osmi různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují že se hodnoty produkce liší mezi jednotlivými odrůdami. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny u odrůdy Svatovavřinecké (0,67 kg.keř-1), nejnižší u odrůdy Ryzlink vlašský (0,35 kg.keř-1). Výsledky statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých ročníků na produkci réví. Při hodnocení výhřevnosti byly nejvyšší hodnoty stanoveny u odrůdy Frankovka (16,66 MJ.kg-1) a Modrý portugal (16,64 MJ.kg-1). Štěpka těchto odrůd současně vykazovala nejnižší hodnoty vlhkosti 13,50 % a 12,71 %. Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u réví odrůd Svatovavřinecké (15,93 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,10 MJ.kg-1) s vlhkostí49,09 % a 41,97 %. Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GB - Agricultural machines and construction
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH82242" target="_blank" >QH82242: Technical facilities for harvest and processing grapevine woods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Agritech Science
ISSN
1802-8942
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
1-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—