Comparison of asian and european pear cultivars during the post-harvest storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43906824" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43906824 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Srovnání plodů asijských a evropských odrůd hrušní během posklizňového skladování
Original language description
Cílem předložené práce bylo srovnat fyziologickou aktivitu plynů, jako je intenzita dýchání a produkce etylenu u plodů vybraných odrůd evropských a asijských hrušní. Vztah produkce plynných složek byl srovnávaný s rychlostí měknutí po dobu 40 dnů při teplotě 20 oC v normální atmosféře a po dobu 70-80 dnů při teplotě 1 oC v normální atmosféře a DCA (dynamicky řízená atmosféra) atmosféře (0,5 % kyslíku a 0,5 % oxidu uhličitého). V průběhu skladování asijské hrušky ve srovnání s evropskými odrůdami netvořily významná množství etylenu. Na konci skladování asijské hrušky vykazovaly vyšší pevnost plodů než evropské odrůdy a nebyla u nich pozorována tvorba máselné struktury dužniny.
Czech name
Srovnání plodů asijských a evropských odrůd hrušní během posklizňového skladování
Czech description
Cílem předložené práce bylo srovnat fyziologickou aktivitu plynů, jako je intenzita dýchání a produkce etylenu u plodů vybraných odrůd evropských a asijských hrušní. Vztah produkce plynných složek byl srovnávaný s rychlostí měknutí po dobu 40 dnů při teplotě 20 oC v normální atmosféře a po dobu 70-80 dnů při teplotě 1 oC v normální atmosféře a DCA (dynamicky řízená atmosféra) atmosféře (0,5 % kyslíku a 0,5 % oxidu uhličitého). V průběhu skladování asijské hrušky ve srovnání s evropskými odrůdami netvořily významná množství etylenu. Na konci skladování asijské hrušky vykazovaly vyšší pevnost plodů než evropské odrůdy a nebyla u nich pozorována tvorba máselné struktury dužniny.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210036" target="_blank" >QJ1210036: Enlargement of assortment of rootstocks for pip fruit and assortment of pears for new cultivars of Asian pears (from Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
14
Issue of the periodical within the volume
9
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
8-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—