All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Progress in storage of cherries

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907090" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907090 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pokroky ve skladování třešní

  • Original language description

    Plody sedmi odrůd třešní ('Burlat', 'Vanda', 'Těchlovan', 'Napoleonova', 'Kordia', 'Regina', 'Sweetheart') byly sklízeny v optimální době sklizně a skladovány ve fólii Xtend a v kontrole po dobu 55 až 60 dnů v teplotě 1 oC pro zkoumanou odrůdu. Během chladírenského skladování kontrolní plody vykazovaly nižší intenzitu dýchání, vysoké hmotnostní ztráty, hnědnutí stopky, vyšší hodnoty rozpustné sušiny. Plody bez fólie vykazovaly viditelné znaky vadnutí a s tím je vždy spojená ztráta vody a turgescentnosti plodu. Mezi ošetřenými a kontrolními plody byla pevnost statisticky nevýznamná. Naopak balení do folie Xtend oddálilo posklizňové ztráty kvality, hodnoty intenzity dýchání byly téměř shodné s počáteční hodnotou a skladovatelnost byla prodloužena.

  • Czech name

    Pokroky ve skladování třešní

  • Czech description

    Plody sedmi odrůd třešní ('Burlat', 'Vanda', 'Těchlovan', 'Napoleonova', 'Kordia', 'Regina', 'Sweetheart') byly sklízeny v optimální době sklizně a skladovány ve fólii Xtend a v kontrole po dobu 55 až 60 dnů v teplotě 1 oC pro zkoumanou odrůdu. Během chladírenského skladování kontrolní plody vykazovaly nižší intenzitu dýchání, vysoké hmotnostní ztráty, hnědnutí stopky, vyšší hodnoty rozpustné sušiny. Plody bez fólie vykazovaly viditelné znaky vadnutí a s tím je vždy spojená ztráta vody a turgescentnosti plodu. Mezi ošetřenými a kontrolními plody byla pevnost statisticky nevýznamná. Naopak balení do folie Xtend oddálilo posklizňové ztráty kvality, hodnoty intenzity dýchání byly téměř shodné s počáteční hodnotou a skladovatelnost byla prodloužena.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210275" target="_blank" >QJ1210275: Solving of current problems of the sweat and sour cherry cultivation with commercial fruit quality focused on environmental favourable techniques</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    14

  • Issue of the periodical within the volume

    8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    10-11

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database