All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rotten eggs as wine defect and effect of thiols on wine aroma

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43910581" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43910581 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sirka jako vada vína a vliv těkavých thiolů na aroma vína

  • Original language description

    Sirka je známá jako samo víno. Jedná se o nejčastější vadu vína vůbec, a přesto o ní stále nevíme tolik, abychom zcela zabránili jejímu výskytu. Objevuje se u vín dost pravidelně. Když vynechá ve sklepě v jednom ročníku, umí se o to více objevit ve vínech ročníků následujících. Pojďme si zopakovat poznatky o této vadě vína, pokusme se navrhnout opatření proti jejímu výskytu a podělme se o zkušenosti, jak ji odstranit, když naše víno postihne. Přitom nezapomeňme na negativní či pozitivní těkavé thioly, sirné sloučeniny, na které je náš nos daleko citlivější než na sirovodík (sulfan).

  • Czech name

    Sirka jako vada vína a vliv těkavých thiolů na aroma vína

  • Czech description

    Sirka je známá jako samo víno. Jedná se o nejčastější vadu vína vůbec, a přesto o ní stále nevíme tolik, abychom zcela zabránili jejímu výskytu. Objevuje se u vín dost pravidelně. Když vynechá ve sklepě v jednom ročníku, umí se o to více objevit ve vínech ročníků následujících. Pojďme si zopakovat poznatky o této vadě vína, pokusme se navrhnout opatření proti jejímu výskytu a podělme se o zkušenosti, jak ji odstranit, když naše víno postihne. Přitom nezapomeňme na negativní či pozitivní těkavé thioly, sirné sloučeniny, na které je náš nos daleko citlivější než na sirovodík (sulfan).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vinařský obzor

  • ISSN

    1212-7884

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    109

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    304-306

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database