Rotten eggs as wine defect and effect of thiols on wine aroma
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43910581" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43910581 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sirka jako vada vína a vliv těkavých thiolů na aroma vína
Original language description
Sirka je známá jako samo víno. Jedná se o nejčastější vadu vína vůbec, a přesto o ní stále nevíme tolik, abychom zcela zabránili jejímu výskytu. Objevuje se u vín dost pravidelně. Když vynechá ve sklepě v jednom ročníku, umí se o to více objevit ve vínech ročníků následujících. Pojďme si zopakovat poznatky o této vadě vína, pokusme se navrhnout opatření proti jejímu výskytu a podělme se o zkušenosti, jak ji odstranit, když naše víno postihne. Přitom nezapomeňme na negativní či pozitivní těkavé thioly, sirné sloučeniny, na které je náš nos daleko citlivější než na sirovodík (sulfan).
Czech name
Sirka jako vada vína a vliv těkavých thiolů na aroma vína
Czech description
Sirka je známá jako samo víno. Jedná se o nejčastější vadu vína vůbec, a přesto o ní stále nevíme tolik, abychom zcela zabránili jejímu výskytu. Objevuje se u vín dost pravidelně. Když vynechá ve sklepě v jednom ročníku, umí se o to více objevit ve vínech ročníků následujících. Pojďme si zopakovat poznatky o této vadě vína, pokusme se navrhnout opatření proti jejímu výskytu a podělme se o zkušenosti, jak ji odstranit, když naše víno postihne. Přitom nezapomeňme na negativní či pozitivní těkavé thioly, sirné sloučeniny, na které je náš nos daleko citlivější než na sirovodík (sulfan).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vinařský obzor
ISSN
1212-7884
e-ISSN
—
Volume of the periodical
109
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
304-306
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—