The Resolution of cherry varieties in the market according to the content of volatiles aroma compounds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F19%3A43915362" target="_blank" >RIV/62156489:43510/19:43915362 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://digi.profipress.cz/katalog/detail/zahradnictvi#archive" target="_blank" >https://digi.profipress.cz/katalog/detail/zahradnictvi#archive</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozlišení tržních odrůd třešní podle obsahu těkavých aromatických sloučenin
Original language description
Těkavé aromatické sloučeniny jsou výsledkem komplexu esterů, alkoholů, aldehydů, ketonů a terpenů, které byly stanoveny technikou SPME/GC/MS (plynová chromatografie se zachycením vonných sloučenin do dutého vlákna jako sorbentu a s použitím hmotnostního detektoru). Kromě charakteristiky těkavých aromatických byla použita mnohorozměrná technika PCA (Principal Compounds Analysis), jejíž pomocí byly korelovány analytické údaje zjištěné chemickou analýzou. Plynově chromatografická analýza byla provedena metodou SPME/GC/MS. V jednom stanovení bylo identifikováno 116 chemických sloučenin. Nejvíce byl zastoupen alkohol (E)-2-hexen-1-ol, spolu s hexanalem a E-2-hexenalem, které vytváří zelené tóny čerstvě zelených plodů.
Czech name
Rozlišení tržních odrůd třešní podle obsahu těkavých aromatických sloučenin
Czech description
Těkavé aromatické sloučeniny jsou výsledkem komplexu esterů, alkoholů, aldehydů, ketonů a terpenů, které byly stanoveny technikou SPME/GC/MS (plynová chromatografie se zachycením vonných sloučenin do dutého vlákna jako sorbentu a s použitím hmotnostního detektoru). Kromě charakteristiky těkavých aromatických byla použita mnohorozměrná technika PCA (Principal Compounds Analysis), jejíž pomocí byly korelovány analytické údaje zjištěné chemickou analýzou. Plynově chromatografická analýza byla provedena metodou SPME/GC/MS. V jednom stanovení bylo identifikováno 116 chemických sloučenin. Nejvíce byl zastoupen alkohol (E)-2-hexen-1-ol, spolu s hexanalem a E-2-hexenalem, které vytváří zelené tóny čerstvě zelených plodů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
18
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
33-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—