The formation of volatiles at seven of sweet cherry cultivars at postharvest storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43908995" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43908995 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1" target="_blank" >http://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=91628;download=173672;z=1</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tvorba těkavých aromatických sloučenin v 7 odrůdách třešní v posklizňovém skladování
Original language description
Tržní odrůdy třešní se sklizňově rozdílné až o 25 dnů, z nichž nejranější odrůdou byl ̔Burlat̔a nejpozdnější ̔Sweetheart̔, se lišily produkcí CO2(produkce CO2 odrůdy ̔Burlat̔byla 120 mg CO2/kg.h a odrůdy ̔Sweetheart̔ 48 mg CO2/kg.h, pozdní odrůdy byly pevnější a rozdíl pevnosti po 7 dnech skladování byl velmi malý a statisticky neprůkazný. Rozpustná sušina (oBrix) pro všechny odrůdy byla od 16oBrix do 22oBrix, po 7 denním uložení se zvyšovala maximálně o 1oBrix, což souviselo s odparem vody z plodů. Dominantními aromatickými sloučeninami jsou C6 alkoholy a hexanal.
Czech name
Tvorba těkavých aromatických sloučenin v 7 odrůdách třešní v posklizňovém skladování
Czech description
Tržní odrůdy třešní se sklizňově rozdílné až o 25 dnů, z nichž nejranější odrůdou byl ̔Burlat̔a nejpozdnější ̔Sweetheart̔, se lišily produkcí CO2(produkce CO2 odrůdy ̔Burlat̔byla 120 mg CO2/kg.h a odrůdy ̔Sweetheart̔ 48 mg CO2/kg.h, pozdní odrůdy byly pevnější a rozdíl pevnosti po 7 dnech skladování byl velmi malý a statisticky neprůkazný. Rozpustná sušina (oBrix) pro všechny odrůdy byla od 16oBrix do 22oBrix, po 7 denním uložení se zvyšovala maximálně o 1oBrix, což souviselo s odparem vody z plodů. Dominantními aromatickými sloučeninami jsou C6 alkoholy a hexanal.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210275" target="_blank" >QJ1210275: Solving of current problems of the sweat and sour cherry cultivation with commercial fruit quality focused on environmental favourable techniques</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-405-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
162-170
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 9, 2016
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—