All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The resolution of cherry cultivars according to respiration and the production of volatiles

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43910622" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43910622 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozlišení odrůd třešní podle dýchání a tvorby těkavých aromatických aromatických sloučenin

  • Original language description

    Dýchání plodů třešní se snižuje s postupnou dobou dozrávání na stromě, raná odrůda &apos;Burlat&apos; má 140 mg CO2/kg.h, nejpozdnější odrůda &apos;Sweet heart&apos; jen 47 mg CO2/kg.h, rovněž v posklizňovém zrání při 20oC se hodnoty přibližují těm při sklizni. Těkavé aromatické sloučeniny stanovené metodou SPME/GC/MS jsou ve vysoké koncentraci C6 sloučeniny (hexanoly, hexenoly a hexanaly), 36 esterů, 15 terpenů a ostatních v počtu 137 sloučenin. Následným statistickým zpracováním se rozliší odrůdy při zrání na stromě a při skladování při 20oC.

  • Czech name

    Rozlišení odrůd třešní podle dýchání a tvorby těkavých aromatických aromatických sloučenin

  • Czech description

    Dýchání plodů třešní se snižuje s postupnou dobou dozrávání na stromě, raná odrůda &apos;Burlat&apos; má 140 mg CO2/kg.h, nejpozdnější odrůda &apos;Sweet heart&apos; jen 47 mg CO2/kg.h, rovněž v posklizňovém zrání při 20oC se hodnoty přibližují těm při sklizni. Těkavé aromatické sloučeniny stanovené metodou SPME/GC/MS jsou ve vysoké koncentraci C6 sloučeniny (hexanoly, hexenoly a hexanaly), 36 esterů, 15 terpenů a ostatních v počtu 137 sloučenin. Následným statistickým zpracováním se rozliší odrůdy při zrání na stromě a při skladování při 20oC.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210275" target="_blank" >QJ1210275: Solving of current problems of the sweat and sour cherry cultivation with commercial fruit quality focused on environmental favourable techniques</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    16

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    36-39

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database