Fruit spread made from fruits of selected species and varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F23%3A43923349" target="_blank" >RIV/62156489:43510/23:43923349 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd
Original language description
Ovocná pomazánka byla připravena z plodů asijské odrůdy slivoně Shiro v technologickém poměru ovoce: cukr = 1 : 1 s přídavkem 0,3 % jablečného pektinu. Vyrobený funkční vzorek splňoval jakostní požadavky pro džem, stanovené ve Vyhlášce č. 397/2021 tj. min. hmotnostní podíl ovoce 350 g v 1 kg výrobku s minimální refraktometrickou sušinou 60%.
Czech name
Ovocná pomazánka z plodů vybraných druhů a odrůd
Czech description
Ovocná pomazánka byla připravena z plodů asijské odrůdy slivoně Shiro v technologickém poměru ovoce: cukr = 1 : 1 s přídavkem 0,3 % jablečného pektinu. Vyrobený funkční vzorek splňoval jakostní požadavky pro džem, stanovené ve Vyhlášce č. 397/2021 tj. min. hmotnostní podíl ovoce 350 g v 1 kg výrobku s minimální refraktometrickou sušinou 60%.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910137" target="_blank" >QK1910137: Aplication of new fruit species for long-term maintenance of fruit production potential in conditions of climate changing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
FV1/2023
Numerical identification
-
Technical parameters
Smlouva o licenčním či jiném využití výrobku nebyla uzavřena. Kontaktní osobou pro jednání je prof. Ing. Josef Balík, Ph.D., tel. č. 519 367 262, e-mail josef.balik@mendelu.cz.
Economical parameters
Předpokládá se roční zvýšení objemu výroby ovocné pomazánky o 50 kg / rok.
Application category by cost
—
Owner IČO
62156489
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—